Már lemondhat az idei évről a Ferrari?

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc Ferrari
A korábbi Forma-1-es versenyző, Mark Webber szerint a Ferrari jobban tenné, ha már most lemondana a 2019-es évről, és elkezdene a következő idényre fókuszálni.

Az olasz istálló az idény első 5 versenyén képtelen volt nyerni, miközben a Mercedes sorozatban 5 kettős győzelmet szerzett. A helyzet ráadásul úgy tűnik, Monacóban sem változik, az ezüstnyilak ugyanis a szűk utcai pályán is dominálnak.

Bár a Ferrarinál még bíznak a visszavágásban, Webber szerint az olaszok nincsenek jó helyzetben. Az ausztrál szerint a következő két verseny döntő lesz a Ferrari bajnoki álmai szempontjából.

„Sajnos úgy tűnik, nagy kihívás vár rájuk, mert úgy tűnik, a Mercedes aerodinamikailag csodás megoldást talált, autójuk pedig minden típusú pályán gyors” – mondta Webber a Sky Italiának.

„Elég gyorsak voltak az Albert Parkban, gyorsak voltak Bahreinben is, habár azt a versenyt nyilván Charles-nak [Leclerc] kellett volna megnyernie, de nem jött össze. A Mercedes autója viszont jelenleg nagyon sokoldalú.”

„Ha az évad így alakul a következő három hónapban, akkor a Ferrarinak a már a következő évi autóra kell fókuszálnia. Ha Kanadába megérkeznek, és ott is ennyire le lesznek maradva, akkor nagy bajban vannak.”

Webber szerint ráadásul a Ferrari nemcsak azért küszködik, mert nem elég gyors az autója, hanem azért is, mert versenystratégiái sem elég jók a csapatnak.

„A Mercedes nagyon szervezett, főleg a versenynapokon. Nagyon összeszedettnek és higgadtnak tűnnek. Természetesen hisznek a rengeteg edzésben, és nagyon jól teljesítenek nyomás alatt.”

„Én sajnos azt látom, hogy a Ferrari a stratégiával és minden mással egy kicsit szervezetlenek. Reaktívak, nem pedig proaktívak.”

„Tudom, hogy egy lassabb autóval könnyű így reagálni, de azt gondolom… Bakuban például Charles-nak eltérő taktikát kellett volna kitalálnia. Barcelonában cserélgették az autóikat, egymással versenyeztek, nem pedig a Mercedesszel harcoltak.”

Webber szerint egykori csapattársa, Sebastian Vettel két problémával is szemben áll: egyrészt lassú az autója, másrészt nagyon gyors a csapattársa.

„Nehéz idők ezek a számára, hiszen az évek múlásával az ember egyre idősebb lesz. Rengeteg a tapasztalata, és egy dolog az, ha a Ferrari gyors és versenyeket nyer, a győzelmeken pedig a csapattársával kell osztoznia. De amikor nincsenek győzelmek, akkor ott van a nyomás, amit ráadásul csak tetéz az, hogy ott van egy erős csapattárs.”

„Viszont úgy hiszem, még elég erős ahhoz, hogy jó munkát végezzen és visszavágjon. Charles nagyon higgadt, csodás a természete, rocksztárja ennek a sportnak. Pontosan ez kell nekünk.”

„Sebastiannak viszont a csapat legnagyobb támogatására van szüksége – hogy ezt mérnöki szempontból kell-e érteni, azt nem tudom.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!