Már ősszel felbőg a Honda V6-os turbómotorja

Ősszel indítja be először új Forma-1-es motorját a királykategóriába 2015-ben visszatérő Honda.


Ősszel indítja be először új Forma-1-es motorját a királykategóriába 2015-ben visszatérő Honda.

A japán manufaktúra a McLaren partnereként tér vissza a Forma-1-be két év múlva, de már most gőzerővel dolgozik 1,6 literes V6-os turbómotorján.

A Honda szerdán arról adott tájékoztatást, angliai központját Milton Keynes-ben rendezi be, a tervezési munkák azonban Japánban, Tocsigiban folynak majd.

Arai Jasuhisa, a vállalat F1-es projektvezetője az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva elmondta, bár a V6-os motort már idén ősszel beindítják, a teljes, energia-visszanyerő rendszerrel szerelt egységet csak jövőre próbálják ki először.

„Ősz környékére tervezzük az első beindítást” – mondta a szakember.

„Természetesen a motoron kívül ott vannak még az egyéb egységek is, mint az ERS, illetve az akkumulátor – szóval kész rendszerként vélhetően csak egy év múlva próbálhatjuk ki.”

Arai hozzátette, a Honda egyelőre még a fejlesztések korai fázisában jár.

„Még csak a kezdeti fázisban tartunk. Május közepén jelentettük be, hogy a Honda visszatér a Forma-1-be, éppen csak elkezdtük a tervezési munkát. Most hozunk még néhány fontos döntést bizonyos részletekkel kapcsolatban. Rengeteg technikai dologról van szó, nem pusztán a motorról beszélünk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a motor működik a vezérléssel együtt. Ahhoz, hogy jó egységgel álljunk elő, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az egyes komponensek megfelelően működnek együtt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!