Marad a vitatott szabály a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Marad a vitatott szabály a Forma-1-ben

HIRDETÉS

Az FIA megerősítette, hogy nem változtat a jövő évben bevezetésre kerülő 40 millió angol fontos költségvetési limiten, miután eredménytelenül zárult a csapatok szövetsége és az irányító testület között megrendezett tegnapi találkozó Londonban.

Az FIA megerősítette, hogy nem változtat a jövő évben bevezetésre kerülő 40 millió angol fontos költségvetési limiten, miután eredménytelenül zárult a csapatok szövetsége és az irányító testület között megrendezett tegnapi találkozó Londonban.

Az irányító testület hétfői közleményében azzal vádolt néhány csapatot, hogy szándékosan hátráltatja a tárgyalásokat, és mindent elkövet azért, hogy ne jussanak egyezségre a jövőbeli szabályok ügyében.

Az FIA azt is elárulta, hogy az elmúlt héten lényegében minden fontosabb kérdésben megegyeztek a FOTA illetékeseivel, ám végül nem sikerült learatniuk a kemény munka és egyeztetés gyümölcsét – éppen ezen csapatok miatt.

A múlt heti megbeszélésen a felek megállapodtak arról, hogy ezen a héten pénzügyi szakértők bevonásával ismét összeülnek, hogy megegyezzenek a jövő évi szabályok ügyében, és közös nevezőre jussanak a költségcsökkentés terén.

A megbeszélésre tegnap került sor Londonban, ahol a felek annak rendje és módja szerint meg is jelentek, ám a csapatok oldalán álló pénzügyi szakértők kijelentették, hogy nincs felhatalmazásuk arra, hogy érdemben tárgyaljanak a szabályokról – ami nonszensz.

Az FIA ennek ellenére – saját pénzügyi szakértőivel – átbeszélte a csapatok által felvázolt javaslatokat, amiket végül elutasított, mondván azokkal nem lehet megfelelően korádban tartani a költségeket a Forma-1-ben.

“Ahogy abban a június 11-i találkozón megegyeztünk, az FIA és a FOTA pénzügyi szakértői tegnap összeültek” – állt az FIA keddi közleményében.

“Sajnálatos módon, a FOTA képviselői kijelentették, hogy nincs felhatalmazásuk arra, hogy tárgyaljanak az FIA 2010-es technikai szabályairól. Valójában nem voltak felkészülve arra, hogy egyáltalán beszéljenek a szabályokról.”

“Ennek eredményeképpen, a találkozó nem érte el célját, ami az lett volna, hogy az FIA szabályai, és a FOTA javaslatai összehasonlításával közös nevezőt találjunk a helyzet megoldására.”

“A párbeszéd hiányában, a FOTA technikai javaslatait átbeszéltük, azonban világossá vált, hogy ezek nem elégségesek ahhoz, hogy korlátozzák azon csapatok költségeit, melyeknek megvan az erőforrásuk ahhoz, hogy túlköltekezzék vetélytársaikat.”

Hirdetés

“Ennek eredményeképpen pedig az FIA Pénzügyi Szabályai változatlanok maradnak” – zárta mondandóját a szövetség.

A csapatoknak péntekig van lehetőségük arra, hogy visszavonják feltételeiket, és beadják nevezésüket a jövő évre, máskülönben veszélybe kerülhet indulásuk a következő idényben, ugyanis új csapatokkal helyettesíthetik őket.

Ám eddig minden jel arra utal, hogy a megadott határidőig nem születik egyezség a vitatott kérdésekben, pedig – ha hinni lehet a közleményeknek – az FIA mindent elkövet azért, hogy megoldja a helyzetet.

A csapatok szövetsége egyelőre még nem reagált az FIA közleményére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!