Máris eladná az F1-et a Liberty Media?

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Lapértesülések szerint nem zárható ki, hogy a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media hamarosan továbbértékesíti a száguldó cirkuszt.

Lapértesülések szerint nem zárható ki, hogy a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media hamarosan továbbértékesíti a száguldó cirkuszt.

Erről a sporttal kapcsolatos üzleti ügyekkel is foglalkozó johnwallstreetjournal.com című lap számolt be a minap, mely tudni véli, a Liberty Media jelenleg vizsgálja annak lehetőségét, hogyan csökkenthetné részesedését.

Az amerikai vállalat 2016-ban vásárolta fel a Forma-1-et, Bernie Ecclestone-t pedig Chase Carey váltotta 2017-ben.

A lap úgy tudja, jelenleg az opciók között szerepel gyakorlatilag minden, a Liberty teljes távozásától egészen az új partnerek bevonásáig.

A vállalat 3 éve mintegy 8 milliárd dollárért vásárolta fel az F1-et, a johnwallstreet.com szerint Ecclestone akár vissza is vásárolhatja a száguldó cirkuszt – ennek az összegnek a „töredékéért”.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Ekkor rajtol az F1-es Kínai Nagydíj

A Mercedes versenyzői rajtolhatnak az élről a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenyén, a Kínai Nagydíjon. Mutatjuk, mikor lesz érdemes a TV elé ülni!

Ekkor lesz az F1-es időmérő Sanghajban

Szoros küzdelmet ígérnek szombatra a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki eredményei: a nyitónapon Valtteri Bottas mindössze 2 századdal volt gyorsabb a ferraris Sebastian Vettelnél, és úgy tűnik, az élen zajló küzdelmekbe a Red Bull is beleszólhat.

Friss hírek