Marko elismerte, fontolgatták Hartley kirúgását

Fotó: Scuderia Toro Rosso
MONTMELO, SPAIN - MAY 11: Brendon Hartley of New Zealand and Scuderia Toro Rosso prepares to drive in the garage during practice for the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 11, 2018 in Montmelo, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko elismerte, fontolgatták, hogy megválnak versenyzőjüktől, Brendon Hartley-től, mivel azonban az új-zélandi javítani tudott teljesítményén, már nem keresik az utódját.

A Toro Rosso versenyzője nemrég mutatkozott be a Forma-1-ben, a szezon első versenyein azonban nem sikerült olyan jó teljesítményt nyújtania, mint csapattársának, Pierre Gasly-nak.

Néhány hete fel is merült, hogy a Red Bull szeretné lecserélni Hartley-t, helyére pedig a McLaren juniorversenyzőjét, Lando Norrist ültette volna be – a wokingi gárda azonban nemet mondott az ajánlatra.

Most Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azt mondta, a Kanadai Nagydíjon elégedettek voltak Hartley teljesítményével, így nem akarják lecserélni őt.

„Ha a teljesítménye nem javult volna, akkor más alternatíva után kellett volna néznünk” – mondta a szakember a német Motorsport-Magazin.com kérdésére. „De nem ez a helyzet, és Brendon most már versenyképes.”

Hartley egyébként a montreali futam első körében kiesett, miután összeütközött Lance Stroll-lal, Marko azonban azt mondja, a balesetről nem az új-zélandi tehet.

„Mr. Stroll volt érintett. Pierre 11. helye biztató volt, Brendon pedig egy kicsit jobbnak tűnt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!