Marko: Gasly nem tud előzni - F1VILÁG.HU

Marko: Gasly nem tud előzni

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko elárulta, mi volt a legfőbb probléma Pierre Gasly teljesítményével a 2019-es szezon első felében – amiért végül úgy döntöttek, lecserélik őt az idény hátralévő részére.
BARCELONA, SPAIN - MAY 10: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 10, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1Z9UE9M9W2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Az energiaital-gyárosok a hét elején jelentették be, Gasly helyét már a Belga Nagydíjon Alexander Albon veszi át, míg a francia pilóta a Toro Rossónál folytatja a versenyzést.

Gasly számára igencsak gyengén alakult a szezon első fele: képtelen volt felvenni a versenyt Max Verstappennel, és bár Silverstone-ban sikerült komoly előrelépéseket tennie, Németországban és Magyarországon is messze elmaradt a hollandtól.

Helmut Marko elárulta, a legfőbb probléma az volt, hogy Gasly képtelen volt előzni.

„Gaslynak a forgalomban vannak gondjai” – magyarázta a szakember az Auto Bild című lapnak. „Ezért veszítette el az ülését.”

„Nem szívesen előzött. Ezért reagálnunk kellett, és lehetőséget adtunk Albonnak. Először is befejezi az idényt, Gasly átveszi az ő Toro Rossóját, és aztán majd meglátjuk, ki kap lehetőséget Max mellett jövőre.”

Marko azt mondja, azért adnak lehetőséget Albonnak, mert a thai versenyző „óriási debütálóidényt teljesít, és mindent kihoz az autóból”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!