Verstappen vs. Ocon

Marko legfeljebb öt futamot ad Ricciardónak

Nem megy majd zökkenőmentesen a váltás Daniel Ricciardo számára, a Red Bull Racing alakulata azonban bízik abban, az ausztrál tehetség gyorsan elkapja majd a ritmust 2014-ben.


Nem megy majd zökkenőmentesen a váltás Daniel Ricciardo számára, a Red Bull Racing alakulata azonban bízik abban, az ausztrál tehetség gyorsan elkapja majd a ritmust 2014-ben.

A Toro Rosso versenyzője 2014-ben már az energiaital-gyárosok nagycsapatánál folytatja pályafutását. Ricciardo honfitársa, Mark Webber megüresedő helyét veszi át, és lesz a háromszoros világbajnok Sebastian Vettel csapattársa.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója elárulta, mindenképpen jó teljesítményt várnak az ausztráltól, noha pontosan tudják, beletelik némi időbe, míg az ifjú versenyző elkapja a fonalat.

„Beletelik egy kis időbe, amíg megtalálja az összhangot a csapattal és a mérnökökkel, és hatékonyan tud fejlődni – azt gondolom, ez legfeljebb három-öt versenyig tart majd, utána mindennek működnie kell” – mondta Marko a ServusTV-nek.

„Hoznia kell azokat a pontokat, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy megnyerjük legalább a konstruktőri világbajnokságot.”

Maga Ricciardo is pontosan tudja, nagy kihívás vár rá, ám ezzel együtt ő is nagyon sokat vár önmagától.

„Erre a hírre vártam már egy ideje” – mondta az ausztrál tehetség. „Nagyon boldog vagyok, de persze nem kergetek illúziókat: jövőre egy újabb lépést tehetek meg, egy újabb kihívás vár rám pályafutásomban.”

„Nem adok magamnak sok időt, remélem, már az első versenytől kezdve minden passzolni fog. Persze nyilván nem megy minden karikacsapásra, de mindenképpen megpróbálom gyorsítani ezeket a folyamatokat. A világ legjobb csapatánál versenyzem majd, és most megkaptam a lehetőséget arra, hogy megmutassam, mit tudok. Ha ez megvan, jönni fog a siker is.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek