Verstappen vs. Ocon

Marko: Nem beszélek az idióta Oconnal

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója – hasonlóan Max Verstappenhez – idiótának nevezte Esteban Ocont a Brazil Nagydíjon történt incidens után.

Verstappen és Ocon a Brazil Nagydíjon ütköztek, miután Ocon megpróbálta visszavenni körét a Red Bull pilótájától. Az eset következménye az lett, hogy mindketten megpördültek, és a holland pilóta elveszítette a győzelmet.

Marko szerint nemcsak az eset, de az ezt követő szankció is nevetséges volt, az FIA-nak súlyosabb büntetést kellett volna kiszabnia.

„Ha egy lekörözött, akit a Mercedes szerződtet, a futamon vezető pilótát kiüti, és ezért csak egy 10 másodperces büntetést kap, az hihetetlen. Nem akarok további kommentárt fűzni ehhez, mert ehhez hasonlót még sosem láttam.”

„Teljesen nevetséges. Ha vissza is veszi a pozícióját, nem szólhat bele az élen folyó harcba. Ez teljesen idióta dolog” – mérgelődött a Red Bull szakembere, de hozzátette, esze ágában sincs beszélni Oconnal. „Idiótákkal egyáltalán nem beszélek” – mondta.

„Az, hogy ezt a fantasztikus versenyzést egy ilyen idióta elrontotta, egyszerűen borzasztó. Nem értem…”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Friss hírek