Verstappen vs. Ocon

Marko unja már a Renault gyengélkedését

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója továbbra is megpróbál nyomást helyezni a címvédő gárda motorpartnerére, a Renault-ra.


Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója továbbra is megpróbál nyomást helyezni a címvédő gárda motorpartnerére, a Renault-ra.

A francia vállalat az előszezoni tesztek óta komoly megbízhatósági problémákkal küzd, és bár mostanra valamelyest javult a helyzete, hátránya továbbra is jelentősnek mondható a Mercedesszel és a Ferrarival szemben.

Helmut Marko szerint ha a Red Bull autóiban tökéletes motor dübörögne, idén is verhetetlenek volnának.

„A Toro Rossóval és a Renault-val együttműködésbe kezdtünk annak érdekében, hogy előrelépjünk” – fogalmazott a szakember.

„Igen, egy jobb motorral újra az élen lennénk. De jelenleg 80 LE-vel kevesebb van, ez egyszerűen elfogadhatatlan.”

Marko hozzátette, ha technikailag lehetőségük volna rá, a következő versenyen már lehet, hogy más motorgyártó erőforrásait használnák.

„Az embernek meg van kötve a keze, mivel nem mondhatjuk azt, hogy ’hé, holnaptól a Mercedes motorjait használjuk!’. Ezt az autót ugyanis a Renault motorja köré építettük.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek