Marko: Vettelnek távoznia kellene a Ferraritól

Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint Sebastian Vettelnek csapatot kellene váltania ahhoz, hogy ismét sínre kerüljön Forma-1-es pályafutása.

A német versenyzőre komoly nyomás nehezedik, úgy tűnik ugyanis, hogy idén sem lesz esélye a világbajnoki cím megszerzésére, hátránya ugyanis 100 pontra nőtt a listavezető Lewis Hamiltonhoz képest.

Vettel ráadásul idén is többször hibázott – legutóbb a Brit Nagydíjon nullázott, miután hátulról beleszállt Max Verstappen autójába –, és csapattársánál, Charles Leclercnél is nehezen tud gyorsabb lenni.

„A Red Bullnál alig hibázott. Márpedig az ember nem felejt el vezetni” – jegyezte meg egykori főnöke, Dr. Helmut Marko, aki szerint Vettel jobban tenné, ha távozna a Ferraritól.

„Miért történnek vele ilyen dolgok a Ferrarinál újra meg újra? Az ember akkor hibázik, amikor már nem biztos önmagában. Ez az egész a tudatalattiban történik.”

„Sebastiannak egy új környezetbe kellene mennie, magyarán csapatot váltania. De 2020-ra nem látok más utat számára.”

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull csapatmenedzsere, Jonathan Wheatley arról beszélt, Vettelnek szüksége van arra, hogy érezze a támogatást.

„Sebastian egy nagyon intelligens, érzékeny és melegszívű ember” – magyarázta.

„Nem olyan kemény fickó, mint Michael Schumacher, vagy Fernando Alonso, akik mindig képesek voltak teljesíteni. Sebastian egy olyan versenyző, akinek mindig éreznie kell a feltétlen támogatást.”

„Ezt a Red Bullnál megkapta. A Ferrarinál viszont talán nem.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!