Másfél év börtönre ítélték a volt F1-es csapatfőnököt

Fotó: Renault
Fotó: Renault

Legutóbbi ítéletében 18 hónap börtönbüntetésre ítélte a genovai bíróság a korábbi Forma-1-es csapatfőnököt, Flavio Briatorét.

Az olasz szakembert adócsalás miatt még korábban 23 hónapnyi börtönre ítélték, habár az ügyészség 4 év letöltendőt szeretett volna kiharcolni.

Briatore ügyvédeinek viszont sikerült tovább faragni a büntetésből, így a szakembert most 18 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték – habár ezen döntés ellen is szeretnének fellebbezni.

A hatóságok egy hosszú évek óta húzódó ügy végére tehetnek most pontot: a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnökének jachtját még 2010-ben foglalták le, a vádak szerint ugyanis több mint 1,1 milliárd forintnak megfelelő adót nem fizetett be utána.

Briatore azt állítja, soha nem volt tulajdonosa a 63 méter hosszú luxusjachtnak, hanem egy, a Virgin-szigeteken bejegyzett cégtől bérelte. Ez azonban nem győzte meg a revizorokat, kiderült ugyanis, hogy Briatore tulajdonosa annak a vállalatnak, mely bérbe adta a „Force Blue-t”.

Briatorét egyébként bűnösnek találták abban is, hogy 2006 és 2010 között mintegy 250 millió forintnak megfelelő üzemanyagadót sem fizetett be.

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!