Hírek

Másfél év börtönre ítélték a volt F1-es csapatfőnököt

Fotó: Renault

Legutóbbi ítéletében 18 hónap börtönbüntetésre ítélte a genovai bíróság a korábbi Forma-1-es csapatfőnököt, Flavio Briatorét.

Az olasz szakembert adócsalás miatt még korábban 23 hónapnyi börtönre ítélték, habár az ügyészség 4 év letöltendőt szeretett volna kiharcolni.

Briatore ügyvédeinek viszont sikerült tovább faragni a büntetésből, így a szakembert most 18 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték – habár ezen döntés ellen is szeretnének fellebbezni.

A hatóságok egy hosszú évek óta húzódó ügy végére tehetnek most pontot: a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnökének jachtját még 2010-ben foglalták le, a vádak szerint ugyanis több mint 1,1 milliárd forintnak megfelelő adót nem fizetett be utána.

Briatore azt állítja, soha nem volt tulajdonosa a 63 méter hosszú luxusjachtnak, hanem egy, a Virgin-szigeteken bejegyzett cégtől bérelte. Ez azonban nem győzte meg a revizorokat, kiderült ugyanis, hogy Briatore tulajdonosa annak a vállalatnak, mely bérbe adta a „Force Blue-t”.

Briatorét egyébként bűnösnek találták abban is, hogy 2006 és 2010 között mintegy 250 millió forintnak megfelelő üzemanyagadót sem fizetett be.

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
Szorosan együttműködik az amerikai IndyCar-sorozattal a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a szélvédőszerű fejvédő megoldás fejlesztésében. Miközben…