Verstappen vs. Ocon

Másfél év börtönre ítélték a volt F1-es csapatfőnököt

Fotó: Renault

Legutóbbi ítéletében 18 hónap börtönbüntetésre ítélte a genovai bíróság a korábbi Forma-1-es csapatfőnököt, Flavio Briatorét.

Az olasz szakembert adócsalás miatt még korábban 23 hónapnyi börtönre ítélték, habár az ügyészség 4 év letöltendőt szeretett volna kiharcolni.

Briatore ügyvédeinek viszont sikerült tovább faragni a büntetésből, így a szakembert most 18 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték – habár ezen döntés ellen is szeretnének fellebbezni.

A hatóságok egy hosszú évek óta húzódó ügy végére tehetnek most pontot: a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnökének jachtját még 2010-ben foglalták le, a vádak szerint ugyanis több mint 1,1 milliárd forintnak megfelelő adót nem fizetett be utána.

Briatore azt állítja, soha nem volt tulajdonosa a 63 méter hosszú luxusjachtnak, hanem egy, a Virgin-szigeteken bejegyzett cégtől bérelte. Ez azonban nem győzte meg a revizorokat, kiderült ugyanis, hogy Briatore tulajdonosa annak a vállalatnak, mely bérbe adta a „Force Blue-t”.

Briatorét egyébként bűnösnek találták abban is, hogy 2006 és 2010 között mintegy 250 millió forintnak megfelelő üzemanyagadót sem fizetett be.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Videó: Ricciardo bejáratta a Renault-t

Barcelonában pályára vitte a Renault 2019-es Forma-1-es versenyautóját Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző a Red Bulltól szerződött át a francia istállóhoz.

Riportfilm a Renault F1-es autóbemutatójáról

Kedden mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Renault csapata. Az RS19-es modellről Nico Hülkenberg és Daniel Ricciardo rántotta le a leplet. A prezentációról exkluzív riportfilmet készítettünk!

Friss hírek