Hírek

Massa: A Ferrari nem tud megbirkózni a nyomással

Felipe Massa, a Ferrari volt versenyzője úgy gondolja, a maranellói istálló nem tud megbirkózni a rájuk nehezedő nyomással, ezért követnek el sorozatos hibákat.

Sokáig úgy tűnt, a Ferrari idén legyőzheti a Mercedest, legalábbis kemény kihívói lehetnek a regnáló világbajnok istállónak a 2018-as szezonban. Azonban az utóbbi versenyeken Sebastian Vettel és a Ferrari stratégiai döntéshozói is többször hibáztak, így végül csak matematikai esélyük maradt arra, hogy bajnokok legyenek idén.

Massa szerint nincs könnyű helyzetben volt csapata, és óriási a nyomás az istállón – szerinte pontosan ezért nem sikerül számukra a győzelem.

„2007-ben megnyertük a bajnoki címet, majd 2008-ban a Ferrari elkezdett problémákkal szembesülni, azóta pedig nem győztek” – nyilatkozta Massa a Motorsport.com című lapnak.

„2013-ban, amikor elhagytam a csapatot, talán valami hasonló hangulat volt jelen: a nyomás, hogy nyerjenek, és nem tudnak ezzel megküzdeni. Azzal küszködnek, hogy hatékonyan végezzék a munkájukat.”

„Nem mondom, hogy a bajnoki címet, de a végső csatát néhány hiba miatt veszítették el, mert talán érzik ezt a nagy nyomást” – folytatta a brazil. „A Mercedesen sokkal kisebb a teher, ők nyerni tudtak az elmúlt 4 évben. Sokkal könnyebb úgy dolgozni, hogy a bajnoki cím a te kezedben van, mint úgy, hogy tudod, hogy nyerned kell. Ilyenkor nagyobb az esély arra, hogy hibázol.”

Szólj hozzá!