Massa: A Ferrari nem tud megbirkózni a nyomással

FORMULA 1 - GP of Austria 2017
Felipe Massa, a Ferrari volt versenyzője úgy gondolja, a maranellói istálló nem tud megbirkózni a rájuk nehezedő nyomással, ezért követnek el sorozatos hibákat.

Felipe Massa, a Ferrari volt versenyzője úgy gondolja, a maranellói istálló nem tud megbirkózni a rájuk nehezedő nyomással, ezért követnek el sorozatos hibákat.

Sokáig úgy tűnt, a Ferrari idén legyőzheti a Mercedest, legalábbis kemény kihívói lehetnek a regnáló világbajnok istállónak a 2018-as szezonban. Azonban az utóbbi versenyeken Sebastian Vettel és a Ferrari stratégiai döntéshozói is többször hibáztak, így végül csak matematikai esélyük maradt arra, hogy bajnokok legyenek idén.

Massa szerint nincs könnyű helyzetben volt csapata, és óriási a nyomás az istállón – szerinte pontosan ezért nem sikerül számukra a győzelem.

„2007-ben megnyertük a bajnoki címet, majd 2008-ban a Ferrari elkezdett problémákkal szembesülni, azóta pedig nem győztek” – nyilatkozta Massa a Motorsport.com című lapnak.

„2013-ban, amikor elhagytam a csapatot, talán valami hasonló hangulat volt jelen: a nyomás, hogy nyerjenek, és nem tudnak ezzel megküzdeni. Azzal küszködnek, hogy hatékonyan végezzék a munkájukat.”

„Nem mondom, hogy a bajnoki címet, de a végső csatát néhány hiba miatt veszítették el, mert talán érzik ezt a nagy nyomást” – folytatta a brazil. „A Mercedesen sokkal kisebb a teher, ők nyerni tudtak az elmúlt 4 évben. Sokkal könnyebb úgy dolgozni, hogy a bajnoki cím a te kezedben van, mint úgy, hogy tudod, hogy nyerned kell. Ilyenkor nagyobb az esély arra, hogy hibázol.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek