Massa: A McLaren lesz a Ferrari legnagyobb ellenfele - F1VILÁG.HU

Massa: A McLaren lesz a Ferrari legnagyobb ellenfele

HIRDETÉS

A Ferrari versenyzője, Felipe Massa ugyan óvatosan nyilatkozott a következő szezont illetően, mégis elmondta, hogy véleménye szerint idén is az örök rivális, a McLaren lesz az olaszok legnagyobb ellenfele a mezőnyben.

A Ferrari versenyzője, Felipe Massa ugyan óvatosan nyilatkozott a következő szezont illetően, mégis elmondta, hogy véleménye szerint idén is az örök rivális, a McLaren lesz az olaszok legnagyobb ellenfele a mezőnyben.

Bár sokan úgy gondolják, hogy az idei évben életbe lépő új szabályok miatt változhatnak az erőviszonyok az F1-ben, Massa szerint továbbra is azok lesznek az esélyesek a bajnoki cím megszerzésére, akik eddig is az élen voltak.

A brazil pilóta a Ferrari F60 bemutatóján elmondta, hogy meglátása szerint idén is a McLaren lesz az a csapat, amely a legtöbb borsot törhet majd az olaszok orra alá.

“Nehéz arról nyilatkozni, hogy melyik autót lehet majd a legnehezebben legyőzni” – mondta Massa a bemutatón. “Arra számítunk, hogy a McLaren nagyon versenyképes lesz, talán a BMW is, mely csapat nagyon keményen dolgozik, és évről évre egyre jobban teljesít.”

“Talán a Renault is ott lehet, de az sem kizárt, hogy lesznek más csapatok is, melyek mindannyiunk számára meglepetést okoznak majd. Szóval nagyon nehéz bármit is mondani jelen pillanatban, de egy biztos: keményen fogunk dolgozni, és remélhetőleg minket lesz majd a legnehezebb legyőzni.”

Massa kiválóan teljesített a tavalyi évben, a szezon utolsó állomásának helyet adó Brazil Nagydíj utolsó köréig harcban volt a bajnoki címért, amit végül az utolsó pillanatokban veszített el Lewis Hamiltonnal szemben.

A brazil pilóta már korábban elmondta, hogy túltette magát a tavalyi éven, és ismét hangsúlyozta, hogy az elmúlt szezon után egy sokkal erősebb versenyzőként kezdheti majd meg az idei évet a Forma-1-ben.

“Minden egyes évben erősebbnek érzem magam” – magyarázta. “Úgy gondolom, hogy az elmúlt hat évben szerzett forma-1-es tapasztalatommal a hátam mögött még erősebb leszek a következő idényben, különösen a tavalyi év után, mikor megtapasztaltam, hogy valójában milyen nehéz is a bajnokság.”

A Ferrari már a mai napon pályára viszi új versenygépét az olaszországi Mugellóban, ahol Massa teheti meg az első köröket az F60-as modellel.

“Természetesen, amikor a Ferrarinál versenyzel, és először viszed pályára az új autót, az mindig egy fontos és megható momentum számunkra. Nagyon örülök, és büszke vagyok, mert úgy gondolom, roppant fontos egy versenyző számára, hogy ő viheti először pályára az új autót” – folytatta a brazil versenyző, akit lenyűgözött az F60-as.

Hirdetés

“Meg voltam lepve, mert egy sokkal nagyobb autóra számítottam, mint amilyenek tíz éve is voltak. Azonban az autó nagyon, de nagyon kicsi, és hihetetlenül kompakt, különösen a hátsó része. Bízom abban, hogy legalább olyan gyors, mint amilyen jól kinéz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!