Massa: A Mercedes versenyzői lehetnek ellenségek - F1VILÁG.HU

Massa: A Mercedes versenyzői lehetnek ellenségek

HIRDETÉS

A Williams brazil versenyzője, Felipe Massa úgy véli, egyáltalán nem szükségszerű, hogy a Mercedes versenyzői, Nico Rosberg és Lewis Hamilton jó kapcsolatot ápoljanak egymással, a német istálló előnye ugyanis rendkívül jelentős.


A Williams brazil versenyzője, Felipe Massa úgy véli, egyáltalán nem szükségszerű, hogy a Mercedes versenyzői, Nico Rosberg és Lewis Hamilton jó kapcsolatot ápoljanak egymással, a német istálló előnye ugyanis rendkívül jelentős.

Massa – aki 2008-ban, még a Ferrari versenyzőjeként kiélezett küzdelmet vívott Hamilton ellen a bajnoki címért – úgy véli, a jó kapcsolat csak akkor létfontosságú, ha a rivális alakulatok komoly fenyegetést jelentenek.

„Nem számít, milyen a kapcsolatuk. Az a fontos, hogy jól együtt tudjanak dolgozni annak érekében, hogy a csapat gyorsabban fejlődjön a többi alakulathoz képest. Nekik viszont most erre sincs igazán szükségük, mert egészen a bajnokság végéig övék lesz a legjobb autó” – mondta a Williams pilótája az AUTOSPORT-nak.

„Én úgy gondolom, ha Nico szándékosan tette azt, amit tett Monacóban, az ellenkezik az én elveimmel, de talán azt is megmutathatja, hogy nyomás alatt bizony ő is hibázhat. Lewis talán erősebb volt Nicónál a pályán, de egy ilyen helyzet igencsak kemény mentális helyzetbe hozhatja. Soha nem tudhatjuk.”

„Nagyon érdekes mindenesetre. Amikor az ember csak a csapattársa ellen harcol a bajnoki címért, akkor néhány trükk talán működhet.”

Massa szerint nincs egymásra szorulva a Mercedes két pilótája

Massa kifejtette, az ő, illetve akkori csapattársa, Kimi Räikkönen helyzete más volt 2008-ban, hiszen a McLaren ellen folyamatosan harcolniuk kellett.

„Más volt, mert egy rivális csapat ellen kellett küzdenünk. Soha nem tettünk semmit a másik ellenére, de nem is mondtuk egymásnak semmit a beállításokat illetően.”

A McLaren világbajnok versenyzője, Jenson Button elárulta, a csapattárs elleni küzdelem minden esetben extra mentális nyomást helyez a versenyzőkre. A brit pilótának 2009-ben Rubens Barrichello ellen kellett küzdenie a vb-címért.

Hirdetés

„Rubensszel szinte mindig nagyon jó volt a hangulat – az egyetlen kínos pillanat Barcelonában volt, amikor a futam felénél változtattam a stratégiámon, amire egyébként lehetőségem volt” – mondta a most már a McLaren színeiben versenyző angol.

Button szerint nincs könnyű helyzetben Rosberg és Hamilton

„Amikor a csapattársad ellen harcolsz, ő minden apró adatot láthat, legyen szó akár a fékekről, akár a kanyarokról, akár arról, hogy mikor blokkolod épp a kerekeket. Szóval mentálisan nagyon nem egyszerű ez, és elég hullámzó a dolog, amikor egy csapat két versenyzője harcol egymással a bajnoki címért.”

„Emocionális szempontból ez borzasztóan kemény szituáció.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!