Massa: A miénk lehet a második leggyorsabb autó - F1VILÁG.HU

Massa: A miénk lehet a második leggyorsabb autó

HIRDETÉS

Az Ausztráliában látottak alapján a Williams Forma-1-es versenygépe jó eséllyel a mezőny második leggyorsabbja – legalábbis így vélekedik Felipe Massa, a grove-i gárda rutinos pilótája.


Az Ausztráliában látottak alapján a Williams Forma-1-es versenygépe jó eséllyel a mezőny második leggyorsabbja – legalábbis így vélekedik Felipe Massa, a grove-i gárda rutinos pilótája.

Habár Valtteri Bottas révén a patinás angol istálló mindössze egy ötödik helyet szerzett Melbourne-ben, az FW36-os versenygép egész hétvégén ígéretes tempóról adott tanúbizonyságot.

Amikor Felipe Massát, a csapat brazil versenyzőjét arról kérdezték, véleménye szerint a Williams képes lehet-e arra, hogy a Mercedes legfőbb kihívója legyen a bajnokság további részében, így felelt: „Nem lehetetlen. A McLaren kétségkívül nagyon jó versenyt futott. Mindkét autóval erős pontszerző helyeken végzett, és jelenleg vezetik a bajnokságot.”

„Én úgy fogalmaznék, hogy Ausztráliában mi is odatehettük volna magunkat mindkét autóval, és hasonló pozíciókban zárhattunk volna, mint a McLarenek, szóval akár mi is vezethetnénk a tabellát.”

„Most minden lehetséges. Ha megnézzük, hogyan állunk a többiekhez képest, azt mondanám, a Mercedes egyelőre túl gyors nekünk, de a Mercedes mögött minden nyitott, és mi is ott lehetünk.”

Massa kifejtette, Ausztráliában előjöttek a Williams új autójának gyengeségei – főleg a vizes pályán –, ám ettől függetlenül optimistán várja a folytatást.

„Nagyon elégedett vagyok az autóval, hogy őszinte legyek. Meg vagyok elégedve a teljesítménnyel. Persze még bőven van hová fejlődni. Az ember mindig azon agyal, mi is a rossz az autón, és ezek a rossz dolgok bizony azt jelentik, hogy veszítünk néhány pozíciót az időmérőn.”

„Szóval ezzel az autóval is óriásit lehet még fejlődni, én pedig űzöm-hajtom a csapatot, hogy jobb formában legyünk a továbbiakban. Sok a tennivaló, de azt gondolom, elég jó formában kezdtük a szezont.”

„Az autó viszont egyértelműen versenyképesebb a futamon, mint az időmérőn.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!