Massa a tapadás hiányával küszködött

Autója tapadásával küszködött az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén a Ferrari brazilja, Felipe Massa.


Autója tapadásával küszködött az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén a Ferrari brazilja, Felipe Massa.

A 2008-as év ezüstérmese a kvalifikációt követően elmondta, habár nem számított arra, hogy harcban lehet az első rajtkockáért, abban bízott,hogy a nyolcadik helynél előrébb végez.

„Nem voltunk olyan versenyképesek, mint vártuk, ehhez kétség sem férhet. Nem számítottam arra, hogy az első rajtkockáért harcolhatok majd, különösen, ha megnézzük Vettel rendkívüli köridejét. Viszont abban bíztam, hogy előrébb végezhetek.”

Massa hozzátette, a gumik okozták a legtöbb problémát az időmérőn, azoknak ugyanis nem volt megfelelő tapadásuk. A brazil versenyző reméli, a vasárnapi versenyen javíthatnak, és értékes pontokat szerezhetnek.

„Mindkét keverékű abronccsal problémáink voltak a tapadással, noha azok kopása sokkal kisebb volt, mint a téli teszteken. Az első körben pedig a tapadás is sokkal kisebb, legalábbis a mi autónk esetében.”

„Most amennyire csak tudunk, fel kell készülnünk a holnapi versenyre, ahol a nyers tempó nem az egyetlen dolog, amit számít, hiszen a megbízhatóság és a csapatmunka szintén nagyon fontos.”

Massa egyébként a kvalifikáció során egyszer megpördült a hideg gumikkal, elmondása szerint azonban ez nem lesz hatással a holnapi versenyre.

„A megpördülés? Ahogy kijöttem a bokszból, gyorsítottam és a gumik nyilván túl hidegek voltak. A garnitúra nem sérült a holnapi versenyre, de nyilván nem tett jót a gyorskörömnek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!