Massa: Alonso mindent tudott a csalásról

Továbbra sem tette túl magát a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történteken a Williams istálló versenyzője, Felipe Massa.


Továbbra sem tette túl magát a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történteken a Williams istálló versenyzője, Felipe Massa.

A brazil a Ferrari versenyzőjeként az utolsó pillanatban bukta el a bajnoki elsőséget Lewis Hamiltonnal szemben 2008-ban, és mint egy évvel később kiderült, ebben komoly szerepet játszott az, hogy a Renault versenyzője, Fernando Alonso csalás révén tudta megnyerni a szingapúri futamot.

Történt ugyanis, hogy a gárda vezérkara, élén Flavio Briatoréval ördögi trükköt eszelt ki: szándékosan a falnak küldte a gárda akkori pilótáját, Nelson Piquet-t, kinek csapattársa, Alonso taktikai előnyt kovácsolt mindebből, és megnyerte a futamot, míg a pole-ból rajtoló, és a versenyen addig vezető Felipe Massa végül csak tizenharmadik lett.

Bár a csalás ténye később kiderült, az érintetteket pedig megbüntették, a verseny végeredményét változatlanul hagyták, ezáltal pedig Massa 1 pont híján lemaradt a bajnoki címről.

A 32 esztendős versenyző a minap az AUTOSPORT című angol szaklapnak adott interjújában elárulta, még mindig nem tette túl magát az akkor történteken, és továbbra is úgy véli, Fernando Alonso is benne volt a cselszövésben.

„Mindent tudott, de soha nem mondaná el nekem” – fogalmazott Massa, aki 2010-től egészen a tavalyi szezon végéig volt Alonso csapattársa a Ferrarinál.

A Renault-nál 2008-ban Flavio Briatore jobbkezeként Pat Symonds tevékenykedett, aki jövőre már együtt fog dolgozni Massával a Williamsnél.

„Biztos, hogy beszélek majd vele erről” – jelentette ki a brazil.

„Meggyőződésem, hogy nem ő volt a legfontosabb személy az ügyben. Néha az emberek többet fizetnek, mint kellene. Tudom, hogy működik az üzlet a Forma-1-ben, de biztosan beszélni fogok vele.”

„Ha az ember ilyen dolgokkal szembesül, az rendkívül frusztráló. Ez nem része a versenyzésnek, nem engedik meg a szabályok. Nem kellett volna figyelembe venni azt a versenyt, mert teljesen más eredmény született. De tudjuk, milyen politika uralkodik a mi világunkban. Olykor a nem helyes dolgok érvényesülnek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél