Verstappen vs. Ocon

Massa attól tart, egyre hátrébb csúszik a Williams

A Williams istálló versenyzője, Felipe Massa attól tart, csapata folyamatosan hátrébb csúszik majd a mezőnyben, amennyiben nem sikerül mihamarabb javítani autója aerodinamikai hatékonyságán.


A Williams istálló versenyzője, Felipe Massa attól tart, csapata folyamatosan hátrébb csúszik majd a mezőnyben, amennyiben nem sikerül mihamarabb javítani autója aerodinamikai hatékonyságán.

A grove-i gárda versenygépe az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon nyers tempó tekintetében a második legerősebb autónak tűnt a mezőnyben, ám mind Massa, mind csapattársa, Valtteri Bottas a hátsó tapadás hiányára panaszkodott.

A Maláj Nagydíjra a Williams főleg az autó hűtésén próbált javítani, Massa szerint azonban jelentős aerodinamikai fejlesztésekre is szükség volna, máskülönben lemaradnak.

„Az ember mindig tart attól, hogy néhány csapat javít versenygépén, míg mi ugyanazzal az autóval körözünk tovább” – mondta a brazil.

„Ausztráliához képest többé-kevésbé ugyanaz lesz az autónk itt is. Ez egy más pálya, szóval látnunk kell, hogyan viselkedik majd itt, de 100 százalékosan dolgozunk a gyárban, hogy javítsunk.”

„Biztos vagyok benne, hogy amint megoldjuk a problémákat, jobb lesz az egyensúly is. A hátsó leszorítóerő nem az igazi, de dolgozunk rajta.”

Massa hozzátette, reményei szerint a legjobb hat között végezhetnek a holnapi időmérőn.

„Ausztráliában nem a megfelelő helyekről rajtoltunk. Normál körülmények között a legjobb ötben végeztünk volna. A versenyen nagyon jó teljesítményt mutattunk, az autó versenyképes volt. Ha nem lett volna az a baleset az első kanyarban, akkor akár dobogósok is lehettünk volna mindkét autóval.”

Massa egyébként a hatodik helyen zárta a Maláj Nagydíj pénteki edzésnapját, csapattársa, Valtteri Bottas kilencedik lett.

 

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett a Williams autója az F1-es tesztre

Szerdán hajnalban megérkezett a Williams versenyautója az első Forma-1-es teszt helyszínére, Barcelonába. A csapat várhatóan délután kezdi meg a körözést a katalán ringen.

Veszélybe került Paddy Lowe jövője a Williamsnél?

Miután a Williams sem a hétfői, sem a keddi F1-es tesztnapon nem tud pályára gurulni a 2019-es versenygépével, olyan spekulációk kaptak szárnyra, melyek szerint a technikai igazgató, Paddy Lowe is bajba kerülhet.

Friss hírek