Massa: Az időmérőn kell legyőzni a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Massa: Az időmérőn kell legyőzni a Red Bullt

HIRDETÉS

Felipe Massa egyetért a vezetőséggel abban, hogy a Ferrarinak a Red Bull elől kell rajtolnia, ha meg akarja verni legnagyobb ellenfelét a bajnoki címért vívott küzdelemben.


Felipe Massa egyetért a vezetőséggel abban, hogy a Ferrarinak a Red Bull elől kell rajtolnia, ha meg akarja verni legnagyobb ellenfelét a bajnoki címért vívott küzdelemben.

A Red Bull Racing fantasztikusan teljesít a kvalifikációs tréningeken az idei évben, és részben ennek is köszönheti, hogy vezeti mindkét bajnokságot, és jó eséllyel pályázik a vb-cím elhódítására.

Igen ám, de a Belga-, illetve az Olasz Nagydíj megmutatta, hogy mikor nem úgy jön ki a lépés az időmérőn, ahogy azt szeretnék, verhetőek a versenyen, ahol általában nem tudják tartani azt a tempót, amit a szombati kvalifikáción diktáltak.

„Úgy gondolom, hogy a Red Bull legnagyobb fegyvere az időmérő” – mondta Massa. „Úgy tűnik, hogy egy kicsivel könnyebb nekik egy jó kört futni az időmérőn, mint a többieknek.”

„Számos esetben teljesen más irányba mennek a kvalifikáción és a versenyen. Néha a versenyen nem nekik van a leggyorsabb autójuk, de az élről rajtolhatnak, ami hatalmas segítség számukra.”

„Ezért is ők az a csapat, amely a legtöbbször indulhatott az élről az idei szezonban. Ahhoz, hogy a hátralévő három versenyen is harcolni tudjanak a győzelemért, az élen kell lenniük, azonban az idei évben már számtalanszor láthattuk, hogy hiába indulnak az élről, nem feltétlenül tudják befejezni a versenyt. Szóval az egyenletesség is nagyon fontos a küzdelemben.”

Massa ismét megerősítette, hogy mindenben segíteni fogja csapatát, illetve csapattársát a hajrában, azonban hozzátette, hogy ez nem azt jelenti, hogy lemondana a győzelemről.

„Egy profi versenyző vagy, és a legjobbat akarod a csapatodnak, aminek dolgozol” – folytatta a brazil. „Azonban ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem lehetsz ott, és nem harcolhatsz a győzelemért, ami legfőbb vágyam.”

„A győzelem pedig szintén jó a csapattársnak, szóval továbbra is azon vagyok, hogy sikerüljön győzelmet aratnom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!