Massa beférkőzött a Mercedesek közé a 3. edzésen - F1VILÁG.HU

Massa beférkőzött a Mercedesek közé a 3. edzésen

HIRDETÉS

Hamilton a harmadik edzésen sem talált legyőzőre Kanadában, de ezúttal nem csapattársa, Rosberg lett második mögötte, hanem a williamses Massa. Őket a Ferrarik által közrefogott Ricciardo követi a sorban.


Hamilton a harmadik edzésen sem talált legyőzőre Kanadában, de ezúttal nem csapattársa, Rosberg lett második mögötte, hanem a williamses Massa. Őket a Ferrarik által közrefogott Ricciardo követi a sorban.

Az egyórás utolsó edzésen hamar munkához látott a mezőny, és semmi meglepő nem volt abban, hogy mindenki a lágy gumikon kezdte a körözést (a Pirelli a szuperlágy abroncsait bocsátotta még a pilóták rendelkezésére erre a hétvégére).

Az edzés során többen is rontottak. Már negyed óra elteltével szükség volt a piros zászlóra: Esteban Gutierrez csapta a korlátnak a Saubert a négyes kanyarban. A csapat mérnökeinek iparkodniuk kell, hogy a mexikói pilóta az időmérőn is elindulhasson. A kényszerszünet mindössze négy perces volt.

Később a nyolcas kanyarban Marcus Ericsson, Romain Grosjean és Sergio Perez is megpördült, míg Kevin Magnussen a 2-es kanyarban pördült meg a McLarennel. Autóját egyikük sem törte össze.

A pénteki második edzés legjobbja, Lewis Hamilton ezúttal is ellenfél nélkül maradt. A Monacóban az ismert tények miatt a csapattársa által felpaprikázott brit az utolsó sikánban egyszer durván eltalálta a rázókövet, de ebben a körében is javítani tudott eredményén.

20 perccel a leintés előtt Kimi Räikkönen volt az első, aki a szuperlágy gumikkal indult mért körre, a hajrában természetesen mindenki így tett.

Rosberg már nem tudott visszavágni, igaz, már Hamilton sem gyorsult, de így is fél másodperc volt kettejük közt Hamilton javára. A végén még nem kis meglepetésre Felipe Massa beugrott a két Mercedes közé, akik érdekes módon a szuperlágy gumikon nem tudtak javítani, a keményebbnek számító gumikkal érték el legjobb köreiket.

Hamiltonhoz képest még Fernando Alonso, Daniel Ricciardo és Kimi Räikkönen is egy másodpercen belül zárt. Massa csapattársa, a hetedik helyen záró Valtteri Bottas már néhány századmásodperccel kiszorult ebből a körből. A két Toro Rosso és utolsóként Sebastian Vettel fért még be a top10-be.

A Kanadai Nagydíj időmérő edzése magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!