Massa beszólt Hamiltonnak

Felipe Massa úgy gondolja, hogy Lewis Hamilton nem gondolkozott, mikor igen agresszíven próbálta megelőzni őt a Szingapúri Nagydíj szombati időmérőjének harmadik etapjában.


Felipe Massa úgy gondolja, hogy Lewis Hamilton nem gondolkozott, mikor igen agresszíven próbálta megelőzni őt a Szingapúri Nagydíj szombati időmérőjének harmadik etapjában.

A McLaren versenyzője keményen támadta ellenfelét a felvezető körben, hogy tiszta legyen az út maga előtt mért köréhez közeledve, ám nagy igyekezetében kis híján összeütközött Massával, aki néhány kanyarral később el is engedte.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol, mi történhetett Hamiltonnal, Massa a következőket mondta az Autosportnak: „Talán tőle kellene megkérdezni. Hogy őszinte legyek, fogalmam nincsen, hogy mit is akart csinálni.”

„Három autó is lassan haladt, hogy felkészüljön mért körére, közben ő pedig megpróbált… Nem tudom. Kérdezzék meg tőle. Olyan helyzetbe kerülni a felvezető körön, hogy egy esetleges ütközést kockáztass, hatalmas hiba. Szerintem most sem használta az agyát.”

Hamilton pedig így látta az esetet: „A srácok mindig megpróbálnak maguk mögött tartani, én pedig készen álltam arra, hogy elmenjek mellettük. Megpróbáltam megelőzni, de ő folyamatosan blokkolt. Végül aztán elmentem mellette.”

Visszatérve Massához, a brazil pilóta elmondta, hogy bár a Ferrari időmérős teljesítménye egy kissé csalódás volt az edzéseken látottak alapján, azonban úgy érzi, lesz lehetőségük javítani a versenyen, különösen a nagy gumikopás miatt.

„Meglátjuk, mi lesz” – folytatta. „Egy biztos, a kopás mértéke igen magas mindenkinél, így bízom abban, hogy nekünk nem lesznek gondjaink ezen a téren. Majd meglátjuk az első etapban, de egyelőre nehéz mit mondani.”

„Bízom abban, hogy jó lesz a kopás mértéke, és ha ez így lesz, akkor egy jobb versenyünk lehet. Arra számítottunk, hogy egyenletes teljesítményt nyújt majd az autó és ez így is lett.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!