Massa diktálta a tempót a Pirelli első gumitesztjén - F1VILÁG.HU

Massa diktálta a tempót a Pirelli első gumitesztjén

HIRDETÉS

Felipe Massa volt a leggyorsabb a Pirelli első hivatalos tesztprogramjának első napján Abu Dhabiban, ahol a csapatoknak először nyílt alkalmuk kipróbálni az olasz beszállító jövő évre szánt vadonatúj abroncsait.


Felipe Massa volt a leggyorsabb a Pirelli első hivatalos tesztprogramjának első napján Abu Dhabiban, ahol a csapatoknak először nyílt alkalmuk kipróbálni az olasz beszállító jövő évre szánt vadonatúj abroncsait.

A Ferrari brazil versenyzője 1:40.170-es idejével végzett az élen, és utasította maga mögé a reggeli tréning leggyorsabbját, Sebastian Vettelt, aki néhány nappal a világbajnoki cím megszerzése után ismét autóba ült, hogy tovább folytassa a munkát a Red Bullal.

Massa legjobb ideje két tizeddel maradt el a Ferrari tesztpilótája, Jules Bianchi szerdán, még a Bridgestone gumikon megfutott idejétől, és fél másodperccel volt lassabb, mint csapattársa, Fernando Alonso kvalifikációs köre a versenyhétvégéről.

Vettel mindössze három tizeddel volt csak lassabb Massánál, aki hét tizedet adott a McLaren tesztpilótájának, Gary Paffettnek, aki Lewis Hamiltont és Jenson Buttont helyettesíti a kétnapos tesztprogramon.

Kamui Kobayashi a negyedik helyre hozta be a Saubert, akit a Renault lengyel versenyzője, Robert Kubica követett az ötödik pozícióban, ám mindössze csak 39 kört teljesített egy mechanikai probléma miatt.

Az első hat sorát Rubens Barrichello zárta, aki majd’ száz kört teljesített a Williamsszel, miközben délelőtt az új gumik aerodinamikára gyakorolt hatását, délután pedig az abroncsok viselkedését vizsgálta.

Paul di Resta – aki sokak szerint jó eséllyel pályázik a Force India egyik versenyzői ülésére – a hetedik helyen végzett, jóllehet csak délután kezdte meg programját, miután átvette a volánt Adrian Sutiltól, akinek nem sikerült túl jól a délelőttje, ugyanis problémái voltak versenygépe kipufogórendszerével.

A Mercedes színeiben Nico Rosberg gördült pályára. A német versenyző a nyolcadik helyre hozta be autóját, Jaime Alguersuari elé, aki elsőként hajtott ki a pályára az új gumikon Toro Rossójával a reggeli tréningen.

Az első tíz sorát Sutil zárta, miután mindössze csak húsz kört teljesített. A német versenyzőt Timo Glock követte a Virginnel, tehát ő lett a legeredményesebb az újonc csapatok pilótái közül, miután megelőzte Heikki Kovalainent, aki a Lotus színeiben tevékenykedett.

Hirdetés

A Williams kiszemeltje, Pastor Maldonado második tesztnapját teljesítette a Hispania istállónál, és végül az utolsó helyen végzett, majd egy másodperces hátrányban Kovalainenhez képest.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!