Massa: Egy kupa legyen szép – a herendi az!

A versenyzők nagyon örülnek, hogy az idei évben visszatér a tradicionális magyar kupa, a herendi porcelánból készült trófea.


A versenyzők nagyon örülnek, hogy az idei évben visszatér a tradicionális magyar kupa, a herendi porcelánból készült trófea.

Miután tavaly Sebastian Vettel megnyerte a versenyt, nehezményezte, hogy egy egyszerű serleget kapott, pedig arra számított, hogy herendi porcelánkupával díjazzák majd őt. A futam után ugyan a német pilóta kapott egy mini verziót, azonban a szervezők úgy döntöttek, idén visszahozzák a tradíciókat.

A sajtótájékoztatón arról kérdezték a pilótákat, mit gondolnak a régi-új kupáról, és mindenki úgy nyilatkozott, hogy helyes döntés volt a herendit visszahozni a Hungaroringre.

“Szeretném megkapni a legnagyobbat, azt hiszem remek, hogy vannak ilyen tradíciók, és hogy a kupák az ország hagyományainak megfelelően készültek. Nagyon szépek!” – nyilatkozta a világbajnoki éllovas Rosberg, aki jó eséllyel pályázhat az egyik darabra.

Felipe Massa, a Williams pilótája is hasonló véleménnyel bír: “Azt hiszem, a kupa nagyon fontos képet ad az országról, szóval jól kell kinéznie, gyönyörűnek kell lennie. Így mi is kapunk valamit a helyszínből. Volt néhány verseny, ahol a kupák nem voltak túl szépek. Amikor fantasztikus munkát végzel a pályán, és kapsz egy kis trófeát… Úgy gondolom, hogy mivel a Forma-1-ben versenyzünk, nézzen ki jól.”

A brazil elárulta, 3 évvel ezelőtt, Barcelonában kapott olyan serleget, ami nem nyerte el a tetszését – spanyol versenyzőként így megkérdezték Carlos Sainzot, hogy mit gondol erről, aki ígéretet tett arra, hogy beszélni fog a szervezőkkel.

A herendi trófeával kapcsolatos krédés megválaszolásával ekkor már csak Max Verstappen volt adós, aki azonban csak így felelt: “Én eléggé kedvelem a barcelonai kupát, remekül néz ki!” – utalva ezzel az idén megszerzett győzelmére, ezzel pedig egy pillanat alatt jó hangulatot teremtett a sajtóteremben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!