Massa: Egyetlen riválisunkat sem becsülhetjük alá - F1VILÁG.HU

Massa: Egyetlen riválisunkat sem becsülhetjük alá

HIRDETÉS

Magabiztosan nyilatkozott a barcelonai tesztsorozatot követően a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa, hiszen a gárda 2011-es versenyautója mind tempó, mind megbízhatóság tekintetében jól vizsgázott az elmúlt napokban.


Magabiztosan nyilatkozott a barcelonai tesztsorozatot követően a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa, hiszen a gárda 2011-es versenyautója mind tempó, mind megbízhatóság tekintetében jól vizsgázott az elmúlt napokban.

A 29 éves pilóta elmondta, elégedett, hiszen amellett, hogy nagyon sok kört megtett az F150th Italiára átkeresztelt versenyautóval, a zárónapon a legjobb köridőt is ő futotta.

„Pozitívan zárult a teszt számunkra. Nagyon sok kilométert megtettünk és ha jól tudom, akkor a csapatunk többet körözött, mint bármely más istálló” – mondta elégedetten a 2008-as év ezüstérmese.

„Jómagam és Fernando tényleges versenyszimulációt hajtottunk végre, és különböző üzemanyag-terhelés mellett próbáltuk ki a Pirelli valamennyi gumikeverékét. S hogy hol állunk a riválisainkhoz képest? Nem tudom, és addig nem is fogom, amíg nem fogunk ugyanakkor, ugyanolyan feltételek mellett pályára gurulni, egyszóval az első versenyig ez nem derül ki.”

Massa ezzel együtt hozzátette, véleménye szerint a Red Bull új autója nagyon gyors, mint ahogy a Mercedes, valamint a McLaren alakulatát sem becsülhetik alá. A brazil pilóta szerint az idei évben különös jelentőséggel bírnak majd a versenystratégiák, a Pirelli érkezésével ugyanis minden bizonnyal több bokszkiállás várható.

„A Red Bull egyértelműen gyors, és ez tény. Hétfőn futottunk egy jó köridőt és szerintem megvan a tempónk. Viszont vasárnap Rosberg volt gyors, így egyetlen csapatot sem zárhatunk ki, a McLarent se.”

„Azt könnyű megmondani már most, hogy több bokszkiállás lesz. A gumikopás magasabb és nem egyszerű vigyázni az abroncsokra. Viszont való igaz, hogy remek a tapadásuk, pláne a lágyabb keveréké. A közepes és kemény komponensű gumikra ez annyira nem igaz, habár a degradálódásuk hasonló. Az alapján, amit eddig láttunk, a versenystratégiák nagyban eltérnek majd az előző években alkalmazottaktól.”

A Ferrari versenyzője természetesen szót ejtett a Bahreinben zajló eseményekről is, mely miatt a Bahreini Nagydíj szervezői kénytelenek voltak lefújni az utolsó kollektív tesztet, valamint az évadnyitó viadalt.

„Azt hiszem, ez volt a helyes döntés, mert a helyzet nagyon komoly. Ha csak a legkisebb kockázat is fennáll, jobb, ha nem megyünk oda. A legfontosabb viszont, hogy csillapodjanak a kedélyek Bahreinben, és újra békés ország legyen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!