Massa elégedett a Ferrari által elért fejlődéssel

Elégedett a Ferrari által elért fejlődéssel a csapat brazil versenyzője, Felipe Massa, aki ezzel együtt tisztában van azzal, továbbra is nagyon keményen kell dolgozniuk.


Elégedett a Ferrari által elért fejlődéssel a csapat brazil versenyzője, Felipe Massa, aki ezzel együtt tisztában van azzal, továbbra is nagyon keményen kell dolgozniuk.

Noha Massa csupán tizenegyedik lett Törökországban, csapattársa, Fernando Alonso a két Red Bull mögött harmadikként futott be, így felállhatott a dobogóra.

Massa a Ferrari hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, kiábrándító, hogy a bokszban elkövetett hibák miatt nem tudott pontot szerezni Isztambulban, hiszen úgy érzi, a legjobb ötben végezhetett volna.

„Figyelembe véve isztambuli rekordomat, ez nyilvánvalóan nagyon kiábrándító eredmény” – ismerte el a brazil.

„A tizenegyedik helyen végeztem, noha tudtam volna a negyedik helyért is harcolni, ez azonban főként a gyenge kerékcseréken múlott.”

Massa hozzátette, ezzel együtt örömmel konstatálta, hogy a maranellói gárda előrelépéseket tett a Kínai Nagydíj óta, hiszen az egykörös tempónk is sikerült javítaniuk.

„A dolgok pozitív oldalát nézve azonban elmondható, hogy az aerodinamikai fejlesztések, melyeket most próbáltunk ki először, egyértelműen javítottak a teljesítményünkön, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy Fernando a Ferrari idei első dobogós helyezését szerezte meg.”

„Még ha nehéz időmérőnk is volt, és gumispórolás végett nem futottam még egy etapot a Q3-ban, a különbség az egykörös és a versenytempó között csökkent Törökországban, mert kevésbé küszködtünk a kvalifikáción, és még nagyobbat léptünk előre vasárnap, ami újabb bizonyíték arra, hogy az autó fejlődött.”

A brazil versenyző továbbá elmondta, gondosan meg kell vizsgálniuk, miért vesztettek sok időt a kerékcseréknél, és meg kell győződniük arról, hogy a jövőben sem a versenyzők, sem a csapat nem hibázik majd a bokszkiállások során.

„Azt kell mondjam, kissé sok problémám volt, mert ezek nélkül egyértelműen a legjobb öt között végezhettem volna. Ez frusztráló számomra és a csapat számára is. Sokat gyakoroljuk a bokszkiállást, de vasárnap nem működött megfelelően.”

„Át kell tekintenünk a problémát és sokkal következetesebbnek kell lennünk, mert egy egyszerű kiállásnál egy kis késedelem az egyik kerék cseréjénél azt jelentheti, hogy pozíciókat vesztesz, mint ahogy az történt velem Isztambulban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!