Massa elégedett a Ferrari által elért fejlődéssel - F1VILÁG.HU

Massa elégedett a Ferrari által elért fejlődéssel

HIRDETÉS

Elégedett a Ferrari által elért fejlődéssel a csapat brazil versenyzője, Felipe Massa, aki ezzel együtt tisztában van azzal, továbbra is nagyon keményen kell dolgozniuk.


Elégedett a Ferrari által elért fejlődéssel a csapat brazil versenyzője, Felipe Massa, aki ezzel együtt tisztában van azzal, továbbra is nagyon keményen kell dolgozniuk.

Noha Massa csupán tizenegyedik lett Törökországban, csapattársa, Fernando Alonso a két Red Bull mögött harmadikként futott be, így felállhatott a dobogóra.

Massa a Ferrari hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, kiábrándító, hogy a bokszban elkövetett hibák miatt nem tudott pontot szerezni Isztambulban, hiszen úgy érzi, a legjobb ötben végezhetett volna.

„Figyelembe véve isztambuli rekordomat, ez nyilvánvalóan nagyon kiábrándító eredmény” – ismerte el a brazil.

„A tizenegyedik helyen végeztem, noha tudtam volna a negyedik helyért is harcolni, ez azonban főként a gyenge kerékcseréken múlott.”

Massa hozzátette, ezzel együtt örömmel konstatálta, hogy a maranellói gárda előrelépéseket tett a Kínai Nagydíj óta, hiszen az egykörös tempónk is sikerült javítaniuk.

„A dolgok pozitív oldalát nézve azonban elmondható, hogy az aerodinamikai fejlesztések, melyeket most próbáltunk ki először, egyértelműen javítottak a teljesítményünkön, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy Fernando a Ferrari idei első dobogós helyezését szerezte meg.”

„Még ha nehéz időmérőnk is volt, és gumispórolás végett nem futottam még egy etapot a Q3-ban, a különbség az egykörös és a versenytempó között csökkent Törökországban, mert kevésbé küszködtünk a kvalifikáción, és még nagyobbat léptünk előre vasárnap, ami újabb bizonyíték arra, hogy az autó fejlődött.”

A brazil versenyző továbbá elmondta, gondosan meg kell vizsgálniuk, miért vesztettek sok időt a kerékcseréknél, és meg kell győződniük arról, hogy a jövőben sem a versenyzők, sem a csapat nem hibázik majd a bokszkiállások során.

Hirdetés

„Azt kell mondjam, kissé sok problémám volt, mert ezek nélkül egyértelműen a legjobb öt között végezhettem volna. Ez frusztráló számomra és a csapat számára is. Sokat gyakoroljuk a bokszkiállást, de vasárnap nem működött megfelelően.”

„Át kell tekintenünk a problémát és sokkal következetesebbnek kell lennünk, mert egy egyszerű kiállásnál egy kis késedelem az egyik kerék cseréjénél azt jelentheti, hogy pozíciókat vesztesz, mint ahogy az történt velem Isztambulban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!