Massa: Életem legrosszabb versenye volt a szuzukai - F1VILÁG.HU

Massa: Életem legrosszabb versenye volt a szuzukai

HIRDETÉS

Jules Bianchi balesete volt a legfontosabb téma az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján – a jelenlévők közül mindenki, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Jenson Button, Daniil Kvyat, Felipe Massa és Adrian Sutil is lesújtva beszélt a Szuzukában történtekről.


Jules Bianchi balesete volt a legfontosabb téma az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján – a jelenlévők közül mindenki, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Jenson Button, Daniil Kvyat, Felipe Massa és Adrian Sutil is lesújtva beszélt a Szuzukában történtekről.

Bianchi továbbra is kritikus állapotban fekszik a jokkaicsi kórházban, miután súlyos fejsérüléseket szenvedett a Japán Nagydíj múlt vasárnapi futamán.

Azóta kiderült, a francia versenyzőnek kiterjedt agysérülése van, és nem tudni, mennyi esély van a gyógyulására.

Bianchi balesete a teljes F1-es közösséget megrázta, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtöki sajtótájékoztatóján pedig a versenyzőknek bizony szembesülniük kellett a történtekkel kapcsolatos kérdésekkel is.

„Életem legszörnyűbb versenye volt” – mondta szomorúan Felipe Massa.

„Rosszabb volt, mint az a verseny, ahol én megsérültem, hiszen abból semmire sem emlékszem. Úgyhogy ez volt életem legrosszabb futama. Annyira nehéz minden nap Jules-re gondolni…”

„Mindannyiunk számára nehéz nap volt ez – holnap talán valamivel könnyebb lesz, mivel már újra munkába állunk. Legalább lesz, ami leköti a gondolatainkat.”

Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka szerint igenis meg kellene fontolni a zárt pilótafülkék bevezetését a Forma-1-ben.

„Egyet kell értsek azzal, hogy legalább meg kell vizsgálnunk és tesztelnünk kell ezt a megoldást” – mondta a spanyol.

Hirdetés

„2014-et írunk, megvan a technológia, vannak repülőgépek és rengeteg olyan vívmány, ami jól működik – szóval miért ne gondolkodhatnánk el ezen?”

„Az elmúlt években a legnagyobb balesetekben mindig fejsérülések keletkeztek, ez pedig azt mutatja, hogy ebben a tekintetben talán van még hová fejlődni a biztonságot illetően.”

„2012-ben Spában én is meghalhattam volna az 1-es kanyarban, ha 10 centiméterrel közelebb kerül a fejemhez a másik autó. Ha elérhető a technológia, és megvan rá a lehetőség, én nem vagyok a zárt pilótafülkék ellen.”

Egyetértett Alonso gondolataival a spanyol korábbi csapattársa, Massa is, aki még 2009-ben, a Magyar Nagydíj időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet, amikor fejen találta egy rugó.

„Abszolút egyetértek Fernandóval – érdekes volna kipróbálni ezt a lehetőséget. Az én balesetemnél tökéletes lett volna. Hogy Jules balesetében milyen szerepet játszott volna, azt nem tudom.”

A címvédő Sebastian Vettel, valamint a McLaren szintén világbajnok versenyzője, Jenson Button szerint azonban alaposan meg kell fontolni, mielőtt drasztikus változtatásra szánják el magukat.

„Vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban” – mondta Vettel.

„A Forma-1-es autók a sportág történetének kezdete óta nyíltkerekesek, nyitott pilótafülkések, ez az egyik különlegessége. Másfelől viszont – ahogy arra Fernando rámutatott – bőven vannak okok arra, hogy alaposan megvizsgáljuk a zárt pilótafülkék ötletét.”

Button hozzátette: „A biztonság szempontjából nyilván vannak pozitívumai a zárt pilótafülkéknek. De ez a Forma-1, az időtlen idők óta nyílt pilótafülkék vannak, szóval ez egy óriási változás lenne a sport szempontjából.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!