Massa először beszélt belső félelmeiről - F1VILÁG.HU

Massa először beszélt belső félelmeiről

HIRDETÉS

Felipe Massa bevallotta, hogy komolyan visszavetette teljesítményét a szezon első felében az a tény, hogy sokáig nem volt biztos a jövője a Ferrarinál.


Felipe Massa bevallotta, hogy komolyan visszavetette teljesítményét a szezon első felében az a tény, hogy sokáig nem volt biztos a jövője a Ferrarinál.

Bár a brazil versenyző korábban azt mondta, hogy képes kezelni a rá nehezedő nyomást, amit a Ferrari helyezett rá azzal, hogy nem nyilatkozott jövőjéről, most mégis bevallotta, hogy igenis rányomta bélyegét a bizonytalanság a teljesítményére a szezon első felében.

„A szezon első felében valóban aggódtam amiatt, hogy nem hosszabbítják meg a szerződésemet” – mondta Massa a Ferrari World Finals eseményen Valenciában.

„Nem gondoltam, hogy a Ferrari egészen a nyár végéig várni fog azzal, hogy döntést hozzon jövő évi felállásáról. Való igaz, hogy folyamatosan voltak spekulációk a jövőmből, amióta a Ferrarinál vagyok. Szinte minden évben voltak olyan versenyzők, akikről azt gondolták, hogy átveszik a helyem, és ez idén sem volt másképp.”

„Az elején túl sokat foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, aztán augusztusban azt mondtam magamnak, hogy inkább a versenyzésre kellene fókuszálnom, élveznem kellene minden egyes futamot, így elkezdtem valóban versenyezni, mindent megtettem, hogy érezzem az autót, és olyan gyorsan vezessek, ahogyan csak tudok.”

A Ferrari végül októberben hosszabbította meg Massa szerződését. Onnantól kezdve kiválóan ment, két dobogós helyezést is szerzett, és az utolsó két futamon megverte csapattársát, Fernando Alonsót az időmérő edzésen.

„Most nagyon erősnek érzem magam, és az eredmények magukért beszélnek, már amiket az utolsó kilenc versenyen értem el, így optimistán tekintek a jövőbe” – tette hozzá a brazil versenyző, akinek sokak szerint a jövő év lesz az utolsó szezonja a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!