Massa élvezi, hogy jövőjéért harcolhat - F1VILÁG.HU

Massa élvezi, hogy jövőjéért harcolhat

HIRDETÉS

Felipe Massa elmondása szerint sokkal felszabadultabban és örömtelibben versenyez azóta, hogy megtudta, csapata nem hosszabbítja meg szerződését a következő évadra.


Felipe Massa elmondása szerint sokkal felszabadultabban és örömtelibben versenyez azóta, hogy megtudta, csapata nem hosszabbítja meg szerződését a következő évadra.

A Ferrari brazil pilótája túlszárnyalta csapattársát, Fernando Alonsót az időmérőn Szingapúrban, és miután több pozíciót is veszített a rajtnál, a futam végén feltornázta magát a hatodik helyre, ezzel értékes pontokat szerezve csapatának.

Massa elmondta, hogy élvezi azt a szabadságot, amit a körülmények biztosítanak számára, illetve az is segítségére van, hogy Sebastian Vettel kimagasló dominanciája miatt mindenki tudja, hogy nem sokat tud tenni annak érdekében, hogy segítse csapattársát a bajnoki címért vívott küzdelemben.

Arra a kérdésre, hogy érzése szerint jobban teljesít-e a döntés óta, Massa így felelt az AUTOSPORT-nak: „Igen, biztos vagyok benne, sokkal jobban is élvezem.”

„Ahogy azt már korábban is elmondtam, nem sokat tudok tenni: az egyedüli segítség, amit Fernando kaphat, az Sebastian felől érkezhet, nem felőlem. Ez a helyzet. Vettel mindenkinél legalább egy teljes másodperccel jobb volt. Senki nem tudta megakadályozni abban, hogy megnyerje a futamot.”

„A legtöbb csapat már nem fog dolgozni az autóján az évad végéig, így nem számítok arra, hogy változna az erősorrend, Vettel autója egészen az évadzáróig nagyon versenyképes lesz.”

Massa úgy gondolja, hogy a hétvégén nyújtott teljesítménye meggyőző lehet más csapatok számára, akik még nem véglegesítették jövő évi felállásukat.

„Azt gondolom, hogy jól mentem. Természetesen lehetett volna jobb is, de rosszabb is, ha azt nézzük, mi történt” – magyarázta. „Remek rajtot vettem, azonban az első kanyarban blokkoltak a belső íven, ezért senkit nem tudtam megelőzni, sőt pozíciókat veszítettem.”

„Ez komoly érvágás volt, mert onnantól kezdve mindig valaki mögött autóztam. A végén sokaknak gondja volt a gumikkal, így képesek voltunk visszatérni a hatodik helyre. Azt kell mondanom, ha megnézem a történéseket, akkor nem volt ez egy olyan rossz eredmény.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!