Massa: Fél évem van a bizonyításra - F1VILÁG.HU

Massa: Fél évem van a bizonyításra

HIRDETÉS

Már a szezon első felében le kell nyűgöznie csapatát, amennyiben 2013-ra is meg akarja tartani versenyzői ülését a Ferrarinál – véli Felipe Massa, aki az elmúlt néhány évben nem tudott maradandót alkotni az F1-ben.



Már a szezon első felében le kell nyűgöznie csapatát, amennyiben 2013-ra is meg akarja tartani versenyzői ülését a Ferrarinál – véli Felipe Massa, aki az elmúlt néhány évben nem tudott maradandót alkotni a Forma-1-ben.

2008-ban ugyan karnyújtásnyira került a bajnoki címhez, 2009-es, hungaroringi balesete után Massa nem tudta felvenni a harcot a csapathoz fél évvel később érkező Fernando Alonsóval szemben. A 30 esztendős versenyző 2010-ben, és tavaly is alulmaradt a spanyollal szemben, így tisztában van azzal, ha idén nem teljesít, a Ferrari kirakja őt a csapatból.

„Teljes mértékben tisztában vagyok ezzel, és a szezon első fele sokkal fontosabb lesz majd, mint a második” – nyilatkozta Massa. „A versenyképes csapatok mindig idő előtt döntenek terveikről, szóval, ha elérkezünk féltávhoz, akkor beszélni fogunk a jövőmről, és kiderül majd, milyen esélyeim lesznek arra, hogy a Ferrarinál folytassam a munkát.”

A brazil versenyző nem tudott dobogóra állni 2011-ben, mi több, legjobb eredménye az ötödik hely volt, így a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo sem csinál titkot abból, ha Massa nem teljesít, helyét átveszi majd valaki más.

A hírek szerint a szakember Nico Rosberg, Mark Webber, de Lewis Hamilton szerződtetésétől sem zárkózna el, míg saját nevelését, Jules Bianchit is bedobhatja a mélyvízbe 2013-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!