Massa: Fontos teszt vár a Ferrarira - F1VILÁG.HU

Massa: Fontos teszt vár a Ferrarira

HIRDETÉS

Komoly jelentőséggel bír majd az utolsó előszezoni teszt a Ferrari csapata számára – nyilatkozta Felipe Massa, a gárda brazil versenyzője.


Komoly jelentőséggel bír majd az utolsó előszezoni teszt a Ferrari csapata számára – nyilatkozta Felipe Massa, a gárda brazil versenyzője.

Ahogy a legtöbb csapat, úgy a Ferrari is számos újítást kipróbál majd ezen a héten, Barcelonában, ahol az utolsó előszezoni tesztet tartják majd.

A Forma-1 csapatai ezúttal is négy napon át dolgozhatnak majd Spanyolországban.

Felipe Massa – aki eddig négy napon át dolgozhatott az F138-as Ferrarival – elmondta, minden okuk megvan az optimizmusra, az utolsó gyakorlás azonban kulcsfontosságú lesz.

„Még nem elég letisztult az új autó” – ismerte el a 31 éves pilóta.

„Az első versenyre fontos, hogy jó formába hozzuk. Sok munka vár még ránk, nagyon sok tennivalónk van. Fontos pillanat ez az aerodinamikáért, a motorért, illetve a karosszériáért felelős szakemberek számára. Jól össze kell rakniuk mindent.”

„Minden talán még nem kerül fel az autóra az utolsó teszten, de számos új elemünk lesz. Az első versenyre viszont már minden felkerülhet a gépre, amire szükségünk lesz.”

„Nagyon fontos, hogy az autó olyan legyen az első versenyen, amilyennek szeretnénk.”

Massa kifejtette, eddig elégedett az új autóval, melyet Jerezben három, Barcelonában egy napon át tesztelhetett.

Hirdetés

„Véleményem szerint pozitív mindaz, amit elértünk. Az autó jól kiegyensúlyozott volt, ami fontos. Még esőben, nehéz körülmények között is jó volt vezetni versenyképes volt. Remekül éreztem magam benne.”

Az utolsó előszezoni teszt csütörtökön kezdődik majd, és egészen vasárnapig tart. Az első versenyt március 17-én rendezik Ausztráliában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!