Massa: Fontos volt, hogy fejben erős maradjak

A Ferrari versenyzője, Felipe Massa elárulta, az, hogy a nyári szünetben lehetősége volt arra, hogy mentálisan megerősödjön, sokat segített abban, hogy megtartsa helyét az olasz istállónál.


A Ferrari versenyzője, Felipe Massa elárulta, az, hogy a nyári szünetben lehetősége volt arra, hogy mentálisan megerősödjön, sokat segített abban, hogy megtartsa helyét az olasz istállónál.

A maranellói gárda nemrég jelentette be, hogy Massa szerződését további egy esztendővel meghosszabbította, így a brazil 2013-ban is Fernando Alonso csapattársaként vághat neki a bajnokságnak.

Massa számára nehezen indult az idei szezon, a nyári szünet után azonban megtáltosodott, Suzukában pedig másodikként ért célba, így a 2010-es Koreai Nagydíj óta először állhatott dobogóra.

„Az augusztus nagyon jól jött számomra, átgondolhattam a dolgokat. Azt mondtam: ’ha maradhatok, rendben van, ha pedig nem, az sem számít, csak vezetnem kell az autót, és jól kell éreznem magam’” – mondta a brazil.

„Ez nagyon pozitív volt számomra. Most nagyon boldog és erős vagyok. Nem volt valami jó idényem, különösen a szezon első fele. Még azokon a versenyeken is, melyeken erős voltam és jó volt a tempóm, mindig történt valami negatív, ami miatt nem tudtam azokért a pozíciókért harcolni, melyeken szerettem volna célba érni.”

Massa elmondta, változtatnia kellett attitűdjén, és végül ez volt az, ami hozzásegítette a fejlődéshez.

„Nem voltam valami elégedett mentálisan, ha pedig az ember nem boldog, a rossz dolgok egymást érik.”

„Ha az ember higgadt, és mindent össze tud rakni, még a nagyon apró részletek is elősegítik a teljesítményt. Most nagyon erős vagyok mentálisan, és ez egyértelműen hozzájárul az eredményekhez. Ez egy jó irány, folytatni kell a fejlődést, egyre erősebbé kell válnom a következő négy versenyen, és a jövő évben.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek