Massa: A Forma-1 nem lett rosszabb az elmúlt 15 évben - F1VILÁG.HU

Massa: A Forma-1 nem lett rosszabb az elmúlt 15 évben

HIRDETÉS
Fotó: Sauber F1 Team

A Williiams versenyzője, Felipe Massa azt mondja, a Forma-1-es debütálása óta eltelt 15 évben semmivel sem lett rosszabb a királykategória, noha napjainkban nagyon sok kritika éri a versenysorozatot.

Massa 2002-ben a Sauber színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, a 36 esztendős versenyző pedig azt mondja, kritikusok mindig is voltak, véleménye szerint azonban a versenyzés tekintetében nem sok minden változott debütálása óta.

„Amikor én kezdtem, nagyon nehéz volt előzni, nem volt DRS, és mindenki ugyanarra panaszkodott” – mondta Massa a Motorsport.com-nak.

„Azt mondogatták, ’ó, előznünk kellene’, ’ó, nem tudjuk követni a másik autót’, ’ó, a topcsapatoknak több jut, mint a többieknek’, ’ó, ez túl drága’. Mi változott? Én nem látok nagy különbséget.”

„Ez a Forma-1. Remélhetőleg a jövőben változni fog, de én nem látok jelentős változást.”

A brazil hozzátette, véleménye szerint a versenyzőknek is hasonló kihívásokkal kell szembe nézniük, mint a 2000-es évek elején.

„Az autók ugyan különböznek, de a mentalitás ugyanaz – az, ahogy vezetsz, amit beleteszel az autóba, és az is, ahogy próbálod kihozni belőle a legtöbbet.”

„Csak más típusú autókról beszélünk, más szabályokról, más gumikról és motorokról. Ahhoz, hogy F1-es versenyző legyél, a legjobbnak kell lenned, és a legjobbat kell kihoznod az autóból.”

„Az F1-ben mindig ez volt, nem sok minden változott azóta, hogy én elkezdtem itt versenyezni. Az, ahogy a dolgok működnek, nem változott.”

Hirdetés

Massa azt mondja, az ő generációja tapasztalat szempontjából továbbra is előnyben van a többiekhez képest, hiszen akkor kezdtek el a Forma-1-ben versenyezni, amikor még nem voltak ilyen szigorú tesztkorlátozások.

Massa 2001-ben tesztelt először a Saubernél, a 2008-as idény végéig – az évközi tesztek betiltásáig – pedig 260 hivatalos tesztnapon vett részt. Az azóta eltelt kilenc és fél évben mindössze 66 nap jutott számára.

„A tapasztalat, az autó iránti tisztelet nagyobb, és néha látsz dolgokat, még mielőtt azok bekövetkeznének” – magyarázta.

„De a fiatalabb versenyzőknek is megvannak a lehetőségeik, tanulnak, és sok versenyen elindulnak, és képesek remek munkát végezni. Szóval lehet, hogy több a tapasztalatom, de nem hiszem, hogy ez sok mindenen változtat. Egy jó versenyző az jó versenyző.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!