Megosztás:

Massa a Forma-E-ben folytatja az F1 után

Massa még nem döntött arról, marad-e az F1-ben jövőre.
Massa még nem döntött arról, marad-e az F1-ben jövőre. © Williams F1 Team

Felipe Massa, a Williams pilótája Monzában elárulta, ha visszavonul a Forma-1-től, a Formula-E sorozatban folytatja autóversenyzői karrierjét.

Massa múlt év végén már úgy döntött, befejezi F1-es karrierjét, azonban miután Valtteri Bottas a Mercedeshez igazolt, a csapat visszahívta őt. A brazil pilóta korábban elmondta, elkezdett tárgyalni a Williamsszel arról, hogy a következő, 15. szezonját is a csapatnál töltené.

A kérdésre, vannak-e más tervei is az F1-en kívül, Massa így felelt: „Igen, a Formula-E. De nem tudom, mikor.”

Massa korábban tesztelt a Jaguárral, valamint szó volt egy esetleges szerződésről is a 2016/2017-es szezonra, mielőtt visszahívta volna őt a Williams.

„Teszteltem velük. Amikor úgy döntöttem, hogy befejezem a Forma-1-et, akkor beszéltem néhány csapattal a Formula-E-ben. Ekkor látni és vezetni akartam az autót, hogy tapasztalatokat szerezzek” – folytatta Massa.

„Fantasztikus, hogy egyre több gyártó lép be, nagy jövőt látok benne azon versenyzők számára, akik visszavonultak a Forma-1-ből” – nyilatkozta a brazil, aki szeretne versenyképes autóban ülni jövőre, ezért el fog gondolkodni azon, hogy erre a királykategóriában van-e lehetősége.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A legfrissebb hírek szerint négy szabadedzésen is lehetőséget kap a Sauber Forma-1-es csapatától...

Hozzászólások

( komment)