Massa győzelemmel segítene Alonsónak - F1VILÁG.HU

Massa győzelemmel segítene Alonsónak

HIRDETÉS

Győzelemmel segítené csapattársát, Fernando Alonsót a Ferrari versenyzője, Felipe Massa.


Győzelemmel segítené csapattársát, Fernando Alonsót a Ferrari versenyzője, Felipe Massa.

A brazil pilóta hazai futamára készül, ugyanakkor tudja, az interlagosi hétvége nem róla, hanem a világbajnoki elsőségért küzdő két versenyzőről, Sebastian Vettelről és Fernando Alonsóról fog majd szólni.

A Ferrari spanyoljának 14 ponttal kell többet szereznie a vasárnapi futamon, mint a Red Bull címvédőjének, ha meg akarja nyerni harmadik világbajnoki elsőségét – tehát legalább dobogóra kell állnia Brazíliában.

Massa – aki 2006-ban és 2008-ban is nyert már hazai versenyén – elmondta, a legjobban úgy segíthet Alonsónak, ha a győzelemre fókuszál.

„Megpróbálok harmadszor is nyerni – ez a helyes gondolkodás” – mondta a 31 éves pilóta.

„Egyszerűen csak a győzelemre gondolok. Ez egy nagyon különleges verseny számomra, úgyhogy megpróbálok nyerni, és remélhetőleg Fernando másodikként ér célba, és mindenféle probléma nélkül megnyeri a bajnokságot.”

Massa számára nehezen indult az idei szezon, a bajnokság második felében azonban javítani tudott, így bebiztosította helyét a csapatnál 2013-ra is.

„Ez egy nagyon nehéz szezon volt. Küszködtem bizonyos versenyeken, míg néhány más futamon nem. Mindig történt valami, és pár futamon nem a megfelelő pozícióban értem célba. De augusztus után minden jobb lett. Sikerült hozni az eredményeket minden versenyen, és azt hiszem, az évad második fele nagyon jól alakult, és jó felkészülésül szolgált a jövő évre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!