Massa: Ha látom, hogy a Williams akar engem, talán maradok - F1VILÁG.HU

Massa: Ha látom, hogy a Williams akar engem, talán maradok

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

A Williams versenyzője, Felipe Massa azt mondja, továbbra sem született döntés arról, hogy folytatja-e pályafutását a Forma-1-ben a következő évadban – ha viszont így lesz, szeretné, hogy értéket képviseljen a brit istállónál.

Massa már a 2016-os idény végén bejelentette, befejezi F1-es karrierjét, Nico Rosberg visszavonulása után azonban a Mercedes bejelentkezett Valtteri Bottasért, így a Williams visszahívta a rutinos brazilt.

Massa az F1.com-nak adott interjújában nemrég elárulta, jelenleg is zajlanak az egyeztetések közte és csapata között, de nagyon fontos számára az, hogy a Williams is akarja őt.

„Jelenleg is tárgyalunk a Williamsszel. Szükségem van valamire, amit akarok is csinálni. Szeretném azt érezni, hogy fontos vagyok a csapatnak, hogy hozzájárulhatok a csapathoz” – mondta a brazil. „Ha ez nem lehetséges, akkor inkább más dolgokat csinálok.”

„Nem csak azért akarok a csapatnál maradni, mert bizonyos szponzoroknak ez így jó. Szeretnék hozzátenni a csapathoz, és el akarok érni bizonyos dolgokat magamnak. Ez a fontos számomra.”

„Szívesen maradok, ha úgy gondolom, minden passzol körülöttem. De tudnom kell, mik a csapat tervei jövőre, mik az elképzelések. És a Williamsnek is meg kell mutatnia, hogy akar engem. Ha ezt látom, talán maradok. De ha nem, akkor távozom.”

„Az eredményekről szól a dolog, és arról, hogy mennyire vagy versenyképes az autóban. Elvégre ez ad az embernek motivációt. Ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd – miattad –, akkor ideje elgondolkodni máson.”

„A döntés egyre közelebb van. A csapatnak a lehető leghamarabb tudnia kell, mi lesz jövőre. Máskülönben elveszítik a lehetőséget arra, hogy egy jó pilótát szerződtessenek. A legtöbb csapat már le is szerződtette versenyzőit a jövő évre.”

Arra a kérdésre, hogy ajánlana-e valakit a Williamsnek arra az esetre, ha távozna, Massa így felelt: „Ó, nincsenek neveim. Azok, akiket ajánlanék, már szerződéssel rendelkeznek máshol. Hogy őszinte legyek, nincs olyan nevem, aki érdekes lehetne a csapat számára.”

Hirdetés

A brazil arra a kérdésre, hogy ezek szerint ő a Williams egyetlen választása, nevetve csak annyit mondott: „Talán!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!