Massa: Hibáztam a Q3-ban - F1VILÁG.HU

Massa: Hibáztam a Q3-ban

HIRDETÉS

Ezúttal sem alakult jól az időmérő edzés a ferraris Felipe Massa számára: a brazil versenyző reméli, a versenyen jobb tempóval rukkolhat majd elő az olasz istálló.


Ezúttal sem alakult jól az időmérő edzés a ferraris Felipe Massa számára: a brazil versenyző reméli, a versenyen jobb tempóval rukkolhat majd elő az olasz istálló.

Massa csupán a tizedik helyről kezdheti meg a vasárnapi futamot, miután az időmérő utolsó szakaszában hibázott, így a csapattal együtt úgy döntöttek, nem erőltetik tovább a körözést, hogy spóroljanak a gumikkal.

„Nem alakult jól az időmérő: nem tudtam összerakni egy tiszta kört a Q3-ban, miután jelentős hibát követtem el a 9-es kanyarban, amikor is lecsúsztam az ideális ívről” – mondta Massa.

„Ezért úgy döntöttünk, jobb, ha kiállunk a bokszba és megspóroljuk azt a garnitúra gumit a rajtra. A Q1-ben – a keményebb keverékkel – nem tudtam jó kört futni, és hogy ne vállaljunk kockázatot, úgy döntöttünk, hogy használjuk a lágyakat is, tehát az időmérő utolsó szakaszára csak egy szett volt elérhető.”

„Meglátjuk, mire leszünk képesek holnap: általában a versenyen jobb a tempónk, mint az időmérőn, de nem leszünk könnyű helyzetben, miután a tizedik helyről rajtolok.”

„Majd kiderül, milyen lesz a gumikopás, talán jobban elhasználódnak majd az abroncsok, mint Kínában.”

Massa elmondta, az időmérőt megelőzően a csapat elővigyázatosságból motort cserélt a Ferrariban, így a holnapi versenyen a Sepangban és Sanghajban használt erőforrással kell indulnia.

„Délelőtt, a harmadik szabadedzésen a mérnökök láttak egy – a motorral kapcsolatos – paramétert, amelyben nem voltak biztosak, szóval úgy döntöttek, hogy kicserélik az aggregátot. Tehát azt a motort kaptam meg, amit Malajziában és Kínában is használtam, ami az ütemterv szerint három versenyen képes helytállni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!