Verstappen vs. Ocon

Massa jó eséllyel pályázik Maldonado ülésére

Brazil lapértesülések szerint nem kizárt, hogy Felipe Massa 2014-ben a Williamsnél folytatja Forma-1-es pályafutását – a 32 esztendős versenyző Pastor Maldonado helyét veheti át.


Brazil lapértesülések szerint nem kizárt, hogy Felipe Massa 2014-ben a Williamsnél folytatja Forma-1-es pályafutását – a 32 esztendős versenyző Pastor Maldonado helyét veheti át.

Az O Estado de S.Paulo című lap jelentése szerint Maldonado menedzsmentje és támogatói jelenlegi is egyeztetéseket folytatnak a grove-i alakulattal, a venezuelai versenyzőnek ugyanis elege van már abból, hogy a csapat nem tud versenyképes autót adni alá.

Bár a 28 esztendős versenyző személyes szponzorának, a PDVSA nevű olajvállalatnak továbbra is szerződése van a Williamsszel, nem kizárt, hogy a felek útjai elválnak a szezon végén.

„Soha nem láttam még olyan versenyautót, mely ilyen kis mértékben reagál a változtatásokra” – mondta Dickie Stanford csapatmenedzser az Auto Motor und Sport című német szaklapnak.

A csapat egy magát megnevezni nem kívánó munkatársa emellett hozzátette, Maldonadóval is bajok vannak.

„Még mindig túl sokat hibázik. Koreában folyamatosan mondogattuk neki, hogy vigyázzon a jobb első gumira, és ha lehet, maradjon ki a küzdelmekből. Erre mit csinál? Úgy vezet, mint egy őrült, és három kör alatt ledarálja az abroncsait” – szólt a kritika.

A pletykák szerin Maldonado a Williams vezérkarával is összerúgta a port, miután a Japán Nagydíjon az utolsó körben lekényszerítette csapattársát, Valtteri Bottast a pályáról – a felek akkor a 16. helyért harcoltak.

Az Auto Motor und Sport és az O Estado de S.Paulo szerint is Maldonado a Lotus ülésére pályázik, helyét pedig Felipe Massa vehetné át.

Érdekesség, hogy mindkét pilóta útját Nicolas Todt egyengeti, a hírek pedig Massa egy 6 millió eurót érő támogatói csomagot tudna felmutatni – a brazil mögött ráadásul ott áll a Petrobras is.

„Igen, Pastornak nehéz dolga van idén, az autó ugyanis nemigen ad lehetőséget a versenyzőknek arra, hogy pontokat szerezzenek” – mondta Todt.

„Reagálniuk kell, és igazoltak is új embereket. Jövőre a Williams kivételes opció lehet Felipe számára.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica: Nehéz pozitívumokat találni…

Robert Kubicának, a Williams F1-es pilótájának számos problémával kellett szembenéznie az Ausztrál Nagydíj nyitónapján – nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.

Kubica: Ez már egy új Forma-1

Robert Kubica, a Williams versenyzője 8 év után tér vissza a Forma-1-be, és hosszú idő után először áll rajthoz a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Paddy Lowe elhagyta a Williamset?

Úgy tűnik, a Williams istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe elhagyja az F1-es csapatot a keserű 2019-es szezonkezdetet követően – egyelőre csak annyit tudni, hogy „szabadságát tölti”.

Friss hírek