Massa jobb köridőre számított - F1VILÁG.HU

Massa jobb köridőre számított

HIRDETÉS

Az abroncsok megértésének fontosságáról nyilatkozott a szabadedzéseket követően a Ferrari versenyzője, Felipe Massa.


Az abroncsok megértésének fontosságáról nyilatkozott a szabadedzéseket követően a Ferrari versenyzője, Felipe Massa.

A brazil pilóta elmondta, összességében elégedett a mai nappal, hiszen sok kört meg tudtak tenni és rengeteg mindent kiértékeltek, az abroncsokkal kapcsolatban azonban még pontosabb képet kell kapniuk.

„Nagyon sok dolgot teszteltünk ezen a két szabadedzésen, megosztottuk a munkát csapattársammal, hogy különböző módokon készüljön fel a versenyhétvége további részére” – mondta Massa.

„Jobb köridőre számítottam, különösen a lágy gumik nem nyújtották a legjobbjukat egészen a negyedik körig. A keményebb keverékkel, a hosszabb etapokon nem értem el sok mindent, mert volt néhány esőcsepp, ami bonyolította a helyzetet.”

„Abból, amit eddig láttunk úgy tűnik, a lágyabb abroncsok kevésbé kopnak, mint vártuk, de azt még meg kell tudnunk, hogy ugyanez lesz-e a helyzet a versenyen is. Ez a pálya egyértelműen nem olyan kemény a gumikkal, mint a barcelonai, ahol sokat teszteltünk. Idén rendkívül fontos lesz gondosan tanulmányozni a viselkedésüket, pályáról-pályára.”

Massa hozzátette, véleménye szerint a Red Bull és a McLaren nagyon erős ezen a pályán, azonban több csapat is – mint például a Mercedes és a Renault – beleszólhat az élen zajló küzdelembe.

„A McLaren és a Red Bull nagyon erősnek tűnik, de vannak más autók is, melyek felvehetik még a tempót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!