Verstappen vs. Ocon

Massa: Jól tettem, amit tettem

A Williams istálló versenyzője, Felipe Massa úgy érzi, helyesen cselekedett, amikor a vasárnapi Maláj Nagydíjon megtagadta a csapatutasítást.


A Williams istálló versenyzője, Felipe Massa úgy érzi, helyesen cselekedett, amikor a vasárnapi Maláj Nagydíjon megtagadta a csapatutasítást.

A brazil pilótát a sepangi futam hajrájában arra kérte csapata, engedje el maga mellett Valtteri Bottast, hogy az esetleg meg tudja támadni az előttük autózó Jenson Buttont.

Massa azonban nem tett eleget a kérésnek, véleménye szerint ugyanis finn csapattársa sem tudott volna mit kezdeni a McLarennel.

„Hallottam mindent, de nem igazán volt világos a dolog” – mondta a Williams versenyzője az AUTOSPORT-nak.

„Amit tettem, az helyes volt. Én a legjobbat próbálom nyújtani a csapatnak, és ez a legfontosabb dolog. Meggyőződésem, hogy az eredmény nem változott volna akkor sem, ha elengedem magam mellett.”

„A csapat 100 százalékig tiszteletben tart engem, és a verseny után ezt ki is mutatták felém, szóval nincsenek problémáim ezzel a dologgal. Ami ma történt, arra talán nem számítottam, de amit tettem, az helyes volt.”

Massa elárulta, a verseny után kifejtette álláspontját a csapat vezetősége felé, és nem számít arra, hogy a jövőben hasonló kérésnek kell eleget tennie.

„Arra számítok, hogy ilyen dolog csak a megfelelő időben történnek majd. Kifejtettem az álláspontomat. Nincsenek problémáim, nagyon jól érzem magam a csapatban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek