Massa: Képes vagyok harcolni a vb-címért

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa biztos abban, hogy a balul sikerült tavalyi esztendő után 2011-ben a bajnoki címért szállhat majd harcba. A 29 éves pilóta számára a legnagyobb problémát a Bridgestone abroncsai jelentették az elmúlt évben.


A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa biztos abban, hogy a balul sikerült tavalyi esztendő után 2011-ben a bajnoki címért szállhat majd harcba. A 29 éves pilóta számára a legnagyobb problémát a Bridgestone abroncsai jelentették az elmúlt évben.

Míg csapattársa, Fernando Alonso az utolsó versenyig harcban volt a világbajnoki címért, addig Massa 144 megszerzett pontjával mindössze a tabella hatodik helyén zárta a 2010-es szezont.

A brazil versenyző azonban magabiztos, hiszen tudja, megvannak a képességei ahhoz, hogy az idei évben visszavágjon és harcba szálljon a világbajnoki trófeáért.

„Tudom, hogy a 2010-es szezon nem volt túl jó számomra, az idei évre viszont rengeteg minden megváltozik” – mondta Massa.

„Meggyőződésem, hogy képes leszek harcolni a világbajnoki címért 2011-ben. Arra összpontosítok, hogy megnyerjem a forma-1-es világbajnokságot a szezon végén.”

Massa hozzátette, habár tavaly újdonsült csapattársa, a kétszeres világbajnok Alonso 15-4 arányban legyőzte őt az időmérő edzéseken, biztos benne, hogy fel tudja venni a kétszeres világbajnok tempóját.

„Készen állok és biztos vagyok abban, hogy harcolni tudok majd vele, akárcsak a többi versenyzővel.”

„A legfontosabb az, hogy mire vagy képes az autóval. Én pedig tudom, hogy képes vagyok jó munkát végezni, hiszen ezt már számtalanszor bizonyítottam.”

A 29 éves versenyző pályafutása legszörnyűbb balesetét szenvedte el a 2009-es Magyar Nagydíjon: az időmérő edzésen egy – Rubens Barrichello autójáró leszakadt – rugó csapódott a sisakjának.

Az esetet követően a budapesti orvosok életmentő műtétet hajtottak végre rajta, és noha szerencsésen felépült, a 2009-es évben már nem ülhetett autóba.

Massa elmondta, a tavalyi gyenge szereplés egyáltalán nem tulajdonítható a Hungaroringen történteknek, sokkal inkább a Bridgestone abroncsai okoztak problémát számára.

„Nagyon boldog voltam, amikor a balesetem után először gurultam pályára” – magyarázta a 2008-as év ezüstérmese.

„Az első teszt, az első verseny után azonban már nem gondolsz a történtekre, hiszen ismét benne vagy a körforgásban.”

„Nem a baleset miatt nem jöttek össze a dolgok 2010-ben. Voltak különböző problémáim, különösen az abroncsokkal. Nem igazán illettek a vezetési stílusomhoz, ez pedig egyáltalán nem segített. Ez volt a legnagyobb gond, nem pedig az, hogy hónapokig nem vezettem.”

„Ha nem tudsz 100 százalékot kihozni az autóból, az nyilvánvalóan frusztrál. Ha nem tudsz mindent kihozni az autóból, akkor óriási az esély arra, hogy a csapattársad mögött végzel.”

Nem csak Massa, a Mercedes GP hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher is szenvedett a japán gumigyártó abroncsaival, így a brazil versenyző reméli, a Pirelli érkezésével fordulhat a kocka 2011-ben.

„Azt hiszem, neki is hasonló problémái voltak. Én nem vagyok 41 éves, viszont kétlem, hogy Michael elveszítette volna a sebességét. A tehetsége fényében úgy gondolom, más problémái voltak, melyek miatt nem sikerült megfelelően alkalmazni vezetési stílusát.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!