Massa: Kínában sikerült előrelépést tennem - F1VILÁG.HU

Massa: Kínában sikerült előrelépést tennem

HIRDETÉS

Ugyan ezúttal sem sikerült pontszerző helyen célba érnie, a Ferrari versenyzője, Felipe Massa meg van győződve arról, a hétvégi Kínai Nagydíjon sikerült előrelépéseket tennie.


Ugyan ezúttal sem sikerült pontszerző helyen célba érnie, a Ferrari versenyzője, Felipe Massa meg van győződve arról, a hétvégi Kínai Nagydíjon sikerült előrelépéseket tennie.

A brazil a szezon első két versenyén képtelen volt felvenni csapattársa, Fernando Alonso tempóját, vasárnap pedig a tizenharmadik pozícióban zárt Sanghajban.

Nem csak ő, Alonso is gyengén szerepelt Kínában, miután csak kilencedik lett, ráadásul alig 5 másodperccel csapattársa előtt szelte át a célvonalat.

„Megpróbáltam a tőlem telhető legjobbat nyújtani egy nagyon szoros, küzdelmes verseny során” – nyilatkozta Massa.

„Nyilván nem lehetek elégedett a tizenharmadik hellyel, de mégis azt gondolom, ezen a versenyen előrelépést tettem az első két futamhoz képest.”

„Legalább normális versenyt teljesítettem, és tudom, hogy megtettem mindent, amit tudtam.”

Massa elárulta, kétkiállásos taktikája jól működött Kínában, de akárcsak Alonsót, őt is hátráltatta a forgalom.

„Az én helyzetemben a kétkiállásos stratégia jó választásnak bizonyult, de annak fényében, ahogy a futam alakult, talán jobb lett volna, ha ezeket a kerékcseréket más időpontban ejtjük meg. Persze ezt könnyű utólag megmondani. Folyamatosan forgalomban találtam magam, és megfizettem az árát annak, hogy nem volt jó a végsebesség. Jelenleg ez az autó egyik legfőbb problémája.”

A 30 éves versenyző egyetért csapattársával abban, hogy hétvégén, Bahreinben nagy feladat vár a Ferrarira.

Hirdetés

„Úgy fest, ez a pálya nem igazán fekszik majd nekünk, legalábbis az alapján, ahogy a dolgok eddig mentek. Én a magam részéről mindig jól mentem ott, de nincsenek illúzióim. Mint mindig, ezúttal is megpróbáljuk majd a legtöbbet kihozni magunkból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!