Verstappen vs. Ocon

Massa: Kínában sikerült előrelépést tennem

Ugyan ezúttal sem sikerült pontszerző helyen célba érnie, a Ferrari versenyzője, Felipe Massa meg van győződve arról, a hétvégi Kínai Nagydíjon sikerült előrelépéseket tennie.


Ugyan ezúttal sem sikerült pontszerző helyen célba érnie, a Ferrari versenyzője, Felipe Massa meg van győződve arról, a hétvégi Kínai Nagydíjon sikerült előrelépéseket tennie.

A brazil a szezon első két versenyén képtelen volt felvenni csapattársa, Fernando Alonso tempóját, vasárnap pedig a tizenharmadik pozícióban zárt Sanghajban.

Nem csak ő, Alonso is gyengén szerepelt Kínában, miután csak kilencedik lett, ráadásul alig 5 másodperccel csapattársa előtt szelte át a célvonalat.

„Megpróbáltam a tőlem telhető legjobbat nyújtani egy nagyon szoros, küzdelmes verseny során” – nyilatkozta Massa.

„Nyilván nem lehetek elégedett a tizenharmadik hellyel, de mégis azt gondolom, ezen a versenyen előrelépést tettem az első két futamhoz képest.”

„Legalább normális versenyt teljesítettem, és tudom, hogy megtettem mindent, amit tudtam.”

Massa elárulta, kétkiállásos taktikája jól működött Kínában, de akárcsak Alonsót, őt is hátráltatta a forgalom.

„Az én helyzetemben a kétkiállásos stratégia jó választásnak bizonyult, de annak fényében, ahogy a futam alakult, talán jobb lett volna, ha ezeket a kerékcseréket más időpontban ejtjük meg. Persze ezt könnyű utólag megmondani. Folyamatosan forgalomban találtam magam, és megfizettem az árát annak, hogy nem volt jó a végsebesség. Jelenleg ez az autó egyik legfőbb problémája.”

A 30 éves versenyző egyetért csapattársával abban, hogy hétvégén, Bahreinben nagy feladat vár a Ferrarira.

„Úgy fest, ez a pálya nem igazán fekszik majd nekünk, legalábbis az alapján, ahogy a dolgok eddig mentek. Én a magam részéről mindig jól mentem ott, de nincsenek illúzióim. Mint mindig, ezúttal is megpróbáljuk majd a legtöbbet kihozni magunkból.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek