Verstappen vs. Ocon

Massa: Közel a megállapodás

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa elárulta, közel áll ahhoz, hogy megállapodjon a folytatásról jelenlegi csapatával.


A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa elárulta, közel áll ahhoz, hogy megállapodjon a folytatásról jelenlegi csapatával.

Massa érvényben lévő kontraktusa az idei évben jár le, ám egyelőre még nem született döntés arról, hogy a Ferrari megtartja-e őt a következő évre.

Az elmúlt hónapokban sokat pletykáltak a brazil távozásáról, Massa azonban optimista az esélyeit illetően.

Amikor a Lance című brazil sportlap arról faggatta, mennyire áll közel ahhoz, hogy aláírja jövő évre szóló szerződését, a 31 esztendős versenyző így felelt: „Nagyon közel.”

Massa ezzel együtt persze óvatosan nyilatkozott, ám úgy érzi, nincs mitől tartania.

„Semmi sem biztos, amíg nincs minden szerződés aláírva. De szerintem ez nem fog sokáig tartani, legalábbis remélem.”

Sokan úgy tartották, Felipe Massát a Sauber ifjú versenyzője, Sergio Perez válthatja jövőre, az olasz istálló elnöke, Luca di Montezemolo azonban kijelentette, a mexikói túl tapasztalatlan még ahhoz, hogy egy ilye nagy csapatnál versenyezzen.

„Ez azt mutatja, hogy a Ferrarinak szándékában áll folytatni velem” – mondta Massa ezzel kapcsolatban.

Amennyiben pedig mégsem történne meg a szerződéshosszabbítás, Massa készen áll arra, hogy egy más sorozatban is kipróbálja magát.

„Miért ne? Viszont biztos vagyok benne, hogy ez nem fog megtörténni a közeljövőben, mivel továbbra is a Forma-1-ben fogok versenyezni. Az esélyek erre meglehetősen jók.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek