Massa: Kubicának lennének gondjai, ha visszatérne - F1VILÁG.HU

Massa: Kubicának lennének gondjai, ha visszatérne

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

A Williams versenyzője, Felipe Massa szerint Robert Kubicának lennének problémái akkor, ha visszatérne a Forma-1-be. A brazil szerint az ülésére szintén esélyes Paul di Resta sem lenne jó választás.

Massa szerződése 2017 végén jár le a csapatnál, és úgy tudni, leginkább a Forma-1-es visszatérésre pályázó Robert Kubica, valamint a Force Indiától 4 éve kiebrudalt Paul di Resta az esélyesek a helyére.

A két versenyző nemrég már tesztelhetett is a Williams 2014-es autójával, Kubica pedig még nyáron a Hungaroringen körözhetett a Renault idei modelljével.

Bár a lengyel állítja, korábbi kézsérülése ellenére nincsenek fizikai problémái, Massa szerint Kubica szenvedne bizonyos pályákon.

„Mindenekelőtt el kell mondjam, nem tudom, hogyan vezet” – mondta Massa a Motorsport.com-nak adott interjújában.

„Hogy őszinte legyek, én nem vagyok képes arra, amire ő – nem tudok egy kézzel vezetni. Képtelen vagyok elhinni, hogy nem fog küszködni bizonyos versenyeken ezekkel az autókkal, melyekkel fizikailag jóval nehezebb boldogulni.”

„Rendkívül tisztelem azt, amit csinál, mert az lenyűgöző. De képtelen vagyok elhinni, hogy nem lesznek problémái.”

Massa hozzátette, szerinte di Resta sem lenne jó választás a Williamsnek, véleménye szerint ugyanis a skót legutóbbi, DTM-ben szerzett eredményei nem elég meggyőzőek.

Di Resta a 2013-as szezon végén távozott a Force Indiától, ezt követően egy 15., egy 8., egy 5. és egy 4. helyet szerzett a német túraautós sorozatban.

Hirdetés

„Nem hiszem, hogy ő a megfelelő versenyző a csapat számára ahhoz, hogy fejlessze az autót és eredményeket hozzon.”

„Emellett nem tartom elég jónak a munkáját sem. De mindegy is, nem azért vagyok itt, hogy panaszkodjak, vagy mondjak bármit is, csupán ez a véleményem.”

„Meggyőződésem, hogy az emberek tudják, mi a legjobb a csapatnak. Ahogy már mondtam korábban is, az F1-ben nem csak a tehetség számít, néha más dolognak is össze kell állniuk, és ez sajnos része bizonyos F1-es csapatok életének.”

Massa – aki egyébként tavaly egyszer már bejelentette visszavonulását, csak Valtteri Bottas elvesztése után a Williams visszahívta őt – hozzátette, nem okozna gondot számára az, ha az idei lenne az utolsó éve az F1-ben.

„Igen, készen. Nincs bennem frusztráció. Ahogy már mondtam, sokkal többet versenyeztem, mint vártam. Ha véget kell, hogy érjen, hát elérkezett az idő. Ha pedig nem, az azért van, mert valami még van bennem.”

„Elég nyugodt vagyok, a feladatomra és az autóra koncentrálok. Már elmúltak azok az idők, amikor frusztrált voltam pályafutása során.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!