Verstappen vs. Ocon

Massa már hozzászokott a kritikákhoz

Hozzászokott már a kritikákhoz, így a Ferrari versenyzője, Felipe Massa egyáltalán nem érzi úgy, hogy extra nyomás nehezedre rá azért, amiért nem a tervei szerint alakult a 2012-es szezon első két versenye.


Hozzászokott már a kritikákhoz, így a Ferrari versenyzője, Felipe Massa egyáltalán nem érzi úgy, hogy extra nyomás nehezedre rá azért, amiért nem a tervei szerint alakult a 2012-es szezon első két versenye.

Miközben csapattársa, Fernando Alonso vezeti a bajnoki tabellát, addig Massa sem Ausztráliában, sem Malajziában nem tudott pontot szerezni.

A brazil pilóta a Ferrari internetes oldalán vezetett blogjában elmondta, reméli, hogy Kínában fordul a kocka, és végre sikerül jó eredményt elérnie – állítása szerint ehhez az kell, hogy semmiféle problémája ne legyen a hétvége során.

„Nagyon remélem, hogy sikerül egy problémamentes hétvégét összehozni, kezdve a pénteki nappal: ez alapvetően fontos ahhoz, hogy végre jó eredményt érjek el” – mondta Massa.

„Tudom, hogy nem lesz könnyű, már csak azért sem, mert nem hiszem, hogy számíthatunk komoly újításokra, legalábbis rövidtávon nem. Meg kell próbálnunk mindent kihozni abból, amink van, mint ahogy Fernando tette azt Ausztráliában és Malajziában.”

Massa elárulta, a Maláj Nagydíjat követően sokat dolgozott a Ferrari főhadiszállásán azon, hogy megértse az első két futamon felmerült problémákat.

„A múlt héten is Maranellóban voltam, és a szimulátorban dolgoztam azért, hogy a lehető legjobban felkészüljek a következő két versenyre, és, hogy kielemezzünk minden apró részletet, ami nem működött megfelelően Melbourne-ben és Sepangban” – magyarázta a ferraris, majd hozzátette, habár tudja, sokan kritizálják, nem aggódik, mivel érzi, hogy a csapatnál bíznak benne.

„Tudom, hogy sokan kritizálnak, de megszoktam már, hiszen nem először történik ilyen. Érzem a csapat bizalmát, és ez számít csak. A múltból tudom, hogy nagyon kis dolgok kellenek ahhoz, hogy a negatív dolgok pozitívvá változzanak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek