Verstappen vs. Ocon

Massa maradhat a Ferrarinál

Minden bizonnyal bebiztosította jövőjét Felipe Massa a Ferrarinál, és Stefano Domenicali nyilatkozata szerint a csapat hamarosan bejelentést tesz a jövő évre vonatkozóan.


Minden bizonnyal bebiztosította jövőjét Felipe Massa a Ferrarinál, és Stefano Domenicali nyilatkozata szerint a csapat hamarosan bejelentést tesz a jövő évre vonatkozóan.

Massa jövőjét az egész szezon során spekulációk övezték, ugyanis nehezen indult számára az év, hiszen nem tudta tartani a lépést csapattársával, Fernando Alonsóval. A szezon második felében azonban Massa erősebb formáját mutatta, Japánban két év után újra dobogóra állhatott, majd Koreában ismét remek versenyt futott.

Több pletyka is szárnyra kapott, amelyek arról szóltak, kit szerződtet majd a Ferrari a brazil helyére. A legesélyesebbek között Nico Hülkenberget és Paul di Restát emlegették, ám valószínűleg előbbi pilóta a Sauberhez igazolhat majd, ha a maranellói gárda bejelenti Massa szerződéshosszabbítását.

A 31 éves versenyző Koreában úgy nyilatkozott, meggyőződése, hogy további egy évig még Alonso csapattársa maradhat. A kérdésre, miszerint van-e kétsége afelől, hogy új szerződést kap, Massa így felelt: „Nem, nincs. De még várunk a megfelelő időre. Úgy gondolom, hamarosan eljön.”

Stefano Domenicali, az istálló csapatfőnöke úgy nyilatkozott, már nem kell sokáig várnia senkinek, hamarosan ugyanis bejelentést tesznek a 2013-as pilótafelállásukról.

„Nagyon hamar meg fogják kapni a választ” – nyilatkozta Domenicali, majd Massa elmúlt időszakban nyújtott teljesítményével kapcsolatban elmondta, valóban fejlődött a brazil. „Úgy gondolom, jobban megérti az autót és a gumikat is, és az is tény, hogy Felipe egy nagyon-nagyon erős versenyző – különben már meghoztunk volna egy másik döntést.”

„Úgy érzem, Felipe az autót és gumikezelést is kontroll alatt tartja, és olyan szinten teljesít, ahogyan kell.”

 

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.

Élő közvetítés a Ferrari autóbemutatójáról

Péntek délelőtt mutatja be 2019-es betontorpedóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló prezentációja 10:45 körül kezdődik, az F1VILÁG.HU-n pedig élőben közvetítjük!

Friss hírek