Massa megtartotta vezető pozícióját Valenciában - F1VILÁG.HU

Massa megtartotta vezető pozícióját Valenciában

HIRDETÉS

Felipe Massa az e heti tesztprogram második napján sem talált legyőzőre, ugyanis az első órában megfutott legjobb idejét senki nem tudta túlszárnyalni Valenciában. A Ferrari brazil versenyzőjét a Sauber japánja, Kamui Kobayashi követte Lewis Hamilton előtt.

Felipe Massa az e heti tesztprogram második napján sem talált legyőzőre, ugyanis az első órában megfutott legjobb idejét senki nem tudta túlszárnyalni Valenciában. A Ferrari brazil versenyzőjét a Sauber japánja, Kamui Kobayashi követte Lewis Hamilton előtt.

Massa ott folytatta, ahol a teszt nyitónapján abbahagyta, és az első órában megfutott 1:11.722-es idejével, kedden is ő végzett az élen Valenciában, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést az idei évre.

Ahogy a legtöbben, a Ferrari brazil pilótája is a hosszú etapokon dolgozott, ám a reggeli órákban néhány gyorskört is elengedett.

A második helyen Kamui Kobayashi végzett, aki Pedro de la Rosát váltotta a BMW Sauber volánja mögött. A japán pilóta szintén Ferrari motorral szerelt autójával 1:12.056-os időt repesztett reggel, majd a délután folyamán a hosszú etapokra koncentrált.

Miközben az első két helyen nem történt változás, Lewis Hamilton egyre jobb időket futott az új McLarennel, amit ma volt alkalma először kipróbálni. A brit világbajnok végül 1:12.266-os idejével a harmadik helyen landolt.

Robert Kubica ugyan javítani tudott tegnapi idején és pozícióját, mégsem lehetett túl boldog a negyedik helyével, hiszen 119 kör megtétele után idő előtt kellett befejeznie a tréninget, mivel öt perccel a tervezett leintés előtt megállt Renault-ja a célegyenesben.


További fotók a mai tesztről a galériában

Az illetékesek azonnal megállították a körözést, amit már nem is indítottak újra, mivel már csak percek voltak hátra. Érdekes megjegyezni, hogy az elmúlt két nap során ez volt a második piros zászló, ami azt bizonyítja, hogy megbízhatóak az új autók és a pilóták sem hibáznak.

A lengyel versenyző egyébként az utolsó fél órában futotta meg legjobb idejét, amivel megelőzte Nico Rosberget, aki tovább folytatta a munkát a Mercedesszel. A lista alján Rubens Barrichello (Williams), és Sebastien Buemi (Toro Rosso) végzett.

Azt viszont nem árt tudni, hogy az idei évben még nehezebb bármiféle következtetést levonni a teszteredményekből, hiszen a megnövekedett tankkapacitás miatt óriásiak lehetnek a különbségek az üzemanyagszintek között, ami komoly kihatással van a köridőkre.

A tesztprogram holnap tovább folytatódik. Tűzijátékra lehet számítani, hiszen három világbajnok is pályára gördül: Jenson Button (McLaren), Fernando Alonso (Ferrari), és Michael Schumacher (Mercedes).

Hirdetés

Teszteredmények – Valencia, Második nap:

1.  F. Massa        Ferrari       1:11.722          124
2.  K. Kobayashi    Sauber        1:12.056  +0.334   96
3.  L. Hamilton     McLaren       1:12.256  +0.534  108
4.  R. Kubica       Renault       1:12.426  +0.704  119
5.  N. Rosberg      Mercedes GP   1:12.899  +1.177  119
6.  R. Barrichello  Williams      1:13.377  +1.655  102
7.  S. Buemi        Toro Rosso    1:13.849  +2.127  107

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!