Massa: Nehéz dolgunk lesz Monaco utcáin - F1VILÁG.HU

Massa: Nehéz dolgunk lesz Monaco utcáin

HIRDETÉS

A Williams versenyzője, Felipe Massa úgy véli, hétvégén, Monacóban a szezon legkeményebb versenye vár a mezőnyre.


A Williams versenyzője, Felipe Massa úgy véli, hétvégén, Monacóban a szezon legkeményebb versenye vár a mezőnyre.

A brazil szerint az idei évre lecsökkent leszorítóerő, valamint az új V6-os turbómotorok kombinációja miatt idén sokkal nehezebb dolga lesz majd a versenyzőknek, mint az elmúlt években.

„Azt hiszem, a monacói nagyon-nagyon nehéz verseny lesz” – mondta Massa, aki 2008-ban a pole pozícióból rajtolhatott Monte Carlo utcáin.

„Ezek az autók sokkal jobban csúszkálnak keresztbe. Gyakorlatilag kétszerannyi a nyomaték, mint tavaly, és a gumik tapadása sem az igazi, szóval könnyű lesz majd balesetezni Monacóban. Azt gondolom, a szezon legkeményebb versenye vár ránk.”

A Force India versenyzője, Sergio Pérez szintén úgy véli, nagy kihívás vár a mezőnyre hétvégén, főleg azért, mert a hátsó abroncsok gyorsan elfogynak majd.

„Érdekes lesz, az biztos – sok versenyző meg fogja kóstolni a korlátot” – nyilatkozta a mexikói.

„Ezeket az autókat elég trükkös vezetni. Ha elkezdenek kopni a gumik, nehéz lesz bármit is csinálni.”

A Williams teljesítményért felelős főmérnöke, Rob Smedley mindazonáltal úgy véli, az idei monacói hétvége sem lesz különb, mint a korábbiak.

„Alapvetően Monte Carlo az mindig Monte Carlo. Kétlem, hogy jelentősen más lesz majd, mint a korábbiak” – mondta.

Hirdetés

„Monacóban mindig is jellemző volt a hátsó gumik kopása – amióta én a Forma-1-ben dolgozom, mindig elfogytak a gumik a futam során. Persze lehet játszadozni ezzel, mivel nehéz előzni itt, de az a versenyző fog dominálni, aki a legkevésbé koptatja el a hátsó abroncsokat.”

„Más technikai jellemzői vannak az idei autóknak, de hogy ez változtatni fog-e a látványon Monacóban, változtatni fog-e azon, ahogy dolgozunk? Nem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!