Massa nem érti Button döntését - F1VILÁG.HU

Massa nem érti Button döntését

HIRDETÉS
Bahrain Grand Prix Qualifying

Felipe Massa nem érti, miért nem tesztel Jenson Button a McLarennel azelőtt, hogy a Monacói Nagydíjon autóba ül a következő hónapban.

Button Fernando Alonsót helyettesíti majd a Monacói Nagydíjon, miután a spanyol pilóta úgy döntött, az Indy 500 versenyén áll rajthoz azon a hétvégén, így kihagyja az F1-es futamot. Buttonnak felajánlották a lehetőséget, hogy a következő héten teszteljen Bahreinben, azonban a brit inkább a szimulátorban készülne fel.

„Jó, hogy visszajön” – nyilatkozta Massa Button visszatérésével kapcsolatban. „Ő egy remek pilóta, biztos voltam benne, hogy visszahívják. Olyan srácot kell beültetniük, akinek tapasztalata van, különösen Monacóban. Szóval tudtam, hogy rá esik majd a választás.”

„Az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy miért nem tesztel itt a jövő héten. Ha ugyanaz lenne az autó, mint tavaly, akkor azt mondom, rendben. De teljesen más a versenygép – jövő héten szabadon tesztelhetünk, megtehetünk 100 kört, megérthetjük a gumikat. Sosem versenyzett ilyen abroncsokkal. Ha a szimulátor elég, miért akarnak a jó pilóták is tesztelni? Hamilton például két vagy három éve nem is szimulátorozik.”

A kérdésre, neki mennyi tesztre lenne szüksége hasonló helyzetben, Massa így válaszolt: „Én itt lennék jövő héten. Ha lenne egy napom, hogy teljes egészében megértsem az autót, én mennék. Határozottan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!