Massa nem érti Button döntését

Bahrain Grand Prix Qualifying
Felipe Massa (BRA) Williams at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Qualifying, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Saturday 15 April 2017.

Felipe Massa nem érti, miért nem tesztel Jenson Button a McLarennel azelőtt, hogy a Monacói Nagydíjon autóba ül a következő hónapban.

Button Fernando Alonsót helyettesíti majd a Monacói Nagydíjon, miután a spanyol pilóta úgy döntött, az Indy 500 versenyén áll rajthoz azon a hétvégén, így kihagyja az F1-es futamot. Buttonnak felajánlották a lehetőséget, hogy a következő héten teszteljen Bahreinben, azonban a brit inkább a szimulátorban készülne fel.

„Jó, hogy visszajön” – nyilatkozta Massa Button visszatérésével kapcsolatban. „Ő egy remek pilóta, biztos voltam benne, hogy visszahívják. Olyan srácot kell beültetniük, akinek tapasztalata van, különösen Monacóban. Szóval tudtam, hogy rá esik majd a választás.”

„Az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy miért nem tesztel itt a jövő héten. Ha ugyanaz lenne az autó, mint tavaly, akkor azt mondom, rendben. De teljesen más a versenygép – jövő héten szabadon tesztelhetünk, megtehetünk 100 kört, megérthetjük a gumikat. Sosem versenyzett ilyen abroncsokkal. Ha a szimulátor elég, miért akarnak a jó pilóták is tesztelni? Hamilton például két vagy három éve nem is szimulátorozik.”

A kérdésre, neki mennyi tesztre lenne szüksége hasonló helyzetben, Massa így válaszolt: „Én itt lennék jövő héten. Ha lenne egy napom, hogy teljes egészében megértsem az autót, én mennék. Határozottan.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!