Massa nem foglakozik Raikkönennel - F1VILÁG.HU

Massa nem foglakozik Raikkönennel

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy csapattársa, Kimi Raikkönen még harcban van az idei bajnoki címért, Felipe Massa elárulta, mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, ismét bezsebelje a győzelmet hazai versenyén.

Annak ellenére, hogy csapattársa, Kimi Raikkönen még harcban van az idei bajnoki címért, Felipe Massa elárulta, mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, ismét bezsebelje a győzelmet hazai versenyén.

A Ferrari brazil pilótája úgy érzi, hatalmas hibát követne el, ha teljesen alárendelné magát Raikkönennek a szezonzáró Brazil Nagydíjon. Massa szerint finn márkatársa akkor pályázhat a legnagyobb eséllyel a bajnoki cím megszerzésére, ha mindketten az élről vághatnak neki a vasárnapi megmérettetésnek.

Massa hivatalos weboldalán megerősítette, mindent megtesz annak érdekében, hogy a csúcson fejezze be az idei évet, jóllehet már régen nincs harcban a világbajnoki címért.

“Ha megnézzük az idei évemet, hogy miként teljesítettem, milyen eredményeket értem el, és hányszor állhattam a dobogó legmagasabb fokán, akkor szerintem mindenki egyetért velem abban, hogy egy pozitív szezont zártam, még ha nem is sikerült megszereznem a bajnoki címet” – mondta Massa.

“Azt mondtam magamnak, hogy gyerünk, próbáljuk meg a csúcson befejezni az idei szezont. Az, hogy már nem vagyok harcban a bajnoki címért, nem változtatta meg a felkészülésemet hazai versenyem előtt, ahol továbbra is a győzelemért fogok hajtani. Fontos számomra ez a verseny, éppen ezért minden eddiginél jobban kell teljesítenem.”

“Bár minden versenyen a győzelem lebegett a szemem előtt, a jövő hétvégi Brazil Nagydíj több szempontból is különleges: hazai közönségem előtt gördülhetek pályára, és ez lesz az év utolsó megmérettetése. Mikor véget ér egy szezon, már a következő idényre kell koncentrálni, hogy a lehető legjobban kezdjük és fejezzük be a 2008-as bajnokságot.”

“Interlagosban megpróbálok nyerni. Természetesen Kiminek még van esélye a bajnoki cím megszerzésére, még ha csak csekély is és nem lesz egyszerű. Személyes célom az, hogy megnyerjem a versenyt, ám ha van lehetőségem arra, hogy segítsek a csapatnak megnyerni az egyéni bajnoki címet, akkor megteszem, amit meg kell tennem.”

“Azonban nem ilyen felfogással készülök a hétvégére. Véleményem szerint csak úgy lehet készülni a versenyekre, ahogy azt korábban is tettem, mikor a győzelem volt a célom. Ha valami csoda folytán történne valami a McLaren duójával, akkor mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az első két helyen végezzünk, ami jó eredmény lenne a Ferrarinak” – magyarázta Massa.

“Rengeteg variáció van, amiken jobb nem is agyalni. Azonban a csapatnak nyilvánvalóan minden lehetőséggel számolnia kell” – tette hozzá Felipe, aki szerint a szombati időmérő edzés kulcsfontosságú lehet a bajnoki címért folytatott küzdelemben, hiszen az idei évben legtöbbször az nyert, aki az első helyről vághatott neki a versenynek.

“Ami a versenyt illeti, az elmúlt kettő nem sikerült valami fényesen számomra. A Japán Nagydíj után elfogadtam, hogy már nem vagyok harcban az idei bajnoki címért, így már csak hárman maradtak a küzdelemben. Az idei évben kiderült, hogy az időmérő edzések nagyon fontosak, hiszen aki az első pozícióból, vagy az első sorból indulhat, sokkal nagyobb eséllyel pályázhat a futamgyőzelemre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!